Utmaning: vanor

Hittade denna utmaning hos AnCa [ http://puppylove.blogg.se/anca/ ] och den går ut på att skriva ner sina vanor. Attans vad svårt det var! Började tänka; antingen har jag inga vanor, eller så är dom så invanda att jag inte ens reflekterar över dom. Men efter en liten stund lossnade det. Alla har vi ju faktiskt våra vanor! Kommer säkert komma på fler under dagen, men hittils:

57909-384

57909-385

57909-386

57909-387

57909-388


Den som vill få anta utmaningen!
Kram, Sofie.

IKEA

IKEA-resan blev äntligen av igår! Jag och mamma styrde kosan mot Happis på förmiddan´ och kom hem några timmar senare med en fullastad bil. Köpte en byrå, ett klädskåp (ej ihopmonterat ännu, men bilder kommer) och...


57909-382
 

57909-381


57909-379


57909-378


57909-380

Inköp

Idag har jag shoppat! (Lönen, ni vet :-) Och detta inhandlades:


57909-376


Huset vi var och tittade på igår var jättefint och mysigt; jag gillade det, men inte sambon. Så we keep on searching!

Pinsamt men gott besked!

Jag vet inte varför, men jag blir alltid hypernervös när det ska komma hem främmande folk till oss. Jag gruvade mig ifall jag inte skulle kunna besvara hans frågor och städade och fejade in i sista sekund fram tills det plingade på dörren och fastighetsmäklaren klev in. Trots att jag tyckte mig ha tagit reda på allt som kunde vara matnyttig fakta så snubblade orden och det var allmänt vilse-i-pannkakan och Sofie-med-kollen-INTE. "Vad har ni för månadskostnad?" - (här hörde jag nog totalfel, vet inte riktigt vad jag tyckte han sa) Eh... gud, ingen aning! (nervöst skratt) "Vet du inte vad ni har i hyra?" - Jameeen, jaha! **** kr i månaden. "Okej, har ni bredband?" - Jadå! (kort tystnad) Eller... nej, vi har nog... eller, jo, eller... ADSL kanske, ... jo det har vi!! ADSL. O.s.v. o.s.v. Allt virr-varr till de mäktiga tonerna av fröken Pip-Moj (Thelma) som jag stängt in i buren. Gud, vad jag önskade att sambon hade varit med. Mäklaren måste ha skrattat gott när han gick härifrån. Men en bra värdering fick vi på läggan iallafall - nästan 50 % mer än vad vi gav för den!  

Tisdagstema: grön

57909-374

57909-375

Myspys

57909-373

Det är så mysigt nu när kvällarna återigen börjar bli riktigt mörka. Jag är egentligen en ganska kvällstrött person, men nu vill jag aldrig gå och lägga mig! Jag vill bara sitta ihopkurad i soffan och bläddra i tidningar och känna det ljuva lugnet.

På torsdag ska vi få våran lägenhet värderad. Gissa om jag är nyfiken! Och på torsdagkväll ska vi på husvisning igen, inte så långt ifrån huset vi var och tittade på i förra veckan.

Brunt i höst

I höst kommer jag ta in mycket brunt i hemmet. Brunt och särskilt i kombination med vitt är så fantastiskt snyggt och mysigt. Gjorde en kort sväng på stan här om dan´ och inhandlade bland annat två bruna dukar och en brun skål på EM för 159 kr som påminner lite om en myrstack!


57909-370

  
57909-372


57909-371

Rönnbär hittade!


57909-369



Imorse när jag gick ut med Thelma höll jag på att trilla baklänges av lycka när jag fick se en nedhuggen rönnbärsbuske FULL i röda, fylliga bär vid våran parkering! Jippie! Vi gick in och jag slängde mig i duschen. Strax efter nästintill sprang jag ut för att plocka mig några kvistar... men... var är busken?! Borta!! Full av besvikelse tänkte jag lomma in igen, men då fick jag se att några enstaka kvistar lämnats kvar. Dom roffade jag snabbt åt mig och satte i en vas på köksbordet. Äntligen har jag hittade mig efterlängtade rönnbärskvistar! :-)
 

57909-368
 

Höst i lägenheten

57909-367



Hösten börjar göra små förändringar i lägenheten. Två vita dekorationsblommor har fått ge plats åt två eldigt rödsprakande blommor istället (som jag hittade på Coop för 49, 50 kr/st). Letar även rönnbärskvistar att dekorera med. Men hittar varken fejk i affärer eller riktiga utomhus. Dåligt rönnbärsår i år möjligen? Ska byta gardiner också så småningom, men måste komma mig iväg på IKEA först :-)    

Höst snart

Jag är nog en av få som hurrar över höstens närmande intåg. Hösten och vintern är ju mina favoriter på året. Jag blir fort mättad på sommarvärme liksom på vår-tö. Men alla årstider har naturligtvis sin charm. Jag ser fram emot sprakande färger i träden och mysiga höstkvällar med tända ljus. Ska inhandla en pläd imorgon på stan som jag kan svepa in mig i framför tv:n när höstrusket härjar utanför. 

Sen så ser jag fram emot en fjälltripp som jag hoppas blir av innan jul. Förra hösten - rättare sagt i oktober - gjorde vi en snabbvisit till Jäkkvikk. Då hade det kommit rejält med snö (även hemma). Det är så underbart att få komma upp till fjälls och andas ren, klar luft och njuta av den vackra naturen. Det kan jag leva i veckor på. Man behöver inte alltid fara långväga för en välbehövlig miljöombytning som vi ju alla behöver lite då och då.

Här är några bilder från Jäkkvikk, hösten 2006 :-)
 

57909-365


57909-366
 

Inget husköp...

... men letandet fortsätter. Huset vi var och kikade på ikväll visade sig vara ett rejält renoveringsobjekt. Men jag har redan anmält oss på två nya visningar som "plåster på såren". Att titta varken kostar eller skadar ju ej. Snarare väldigt nyttigt och lärorikt. Och hips vips kanske vi snavar över drömhuset...
 
Också kan jag tala om att jag är in och läser på era bloggar, om än jag inte alltid lämnar en kommentar efter mig :-) Är så mycket annat just nu så det blir mest snabbvisiter vid datorn. 

Kram, Sofie.

Husvisning

57909-363

På onsdag ska vi kika på ett hus. Spännande!!

Båttur till Mörögrund - igen

Till att börja med: tusen tack för tipsen angående orkidéen! Alltid värdefullt att rådfråga när man själv inte vet.

Ikväll har jag, sambon, kusin M och hennes pojkvän (samt Thelma naturligtvis) varit ut på en härlig båttur till Mörögrund (dit vi var för bara någon vecka sedan, fast med sambons föräldrar). Lika härligt och otroligt vackert som vanligt. Faktiskt så tog jag och kusin M oss ett dopp! Temperaturen kan inte ha varit mer än 10 grader, för det kändes som iiiiis. Men vattnet var klart och lockande i värmen. Det var mitt premiärdopp i sommar! Bättre sent än aldrig :-) Vi fikade lite godsaker och åt mackor och det slank även ner ett glas vin. Thelma njöt av friheten att springa fritt och bada utav bara tusan.



57909-362


57909-360


57909-361



 

En fråga till orkidékunniga

57909-359



Nu efterlyser jag lite hjälp. Minns ni min orkidé jag inhandlade i maj? Den har verkligen stått grann och fin hela sommaren. Men det börjar väl snart vara dags för den att blomma av. Är det helt kört med blomman eller går den på något vis att knipsa så den får blomma till nästa år? Mycket tacksam för råd! (*skratt* känns som att jag skriver till en frågespalt). 


För övrigt så har jag hittat två (ja, TVÅ!) par jeans idag på Lindex. Helt otroligt! Jag hittar aldrig byxor som passar. Så nu kan jag stryka över byxor på vill-ha-listan :-) Yes! Nu väntar en båttur med kusin M och hennes kille E.  

Grillfest

Ikväll har jag, sambon, Thelma, mamma och pappa varit på grillfest hos min moster M i Lillpite. Det är möjligt att jag nog slog rekord i uttänjning av matsäck. Jag var så mätt att jag ville rulla av stolen från bordet. Varav denna makalösa - nästintill - horribla hetsätning? Man äter som om det vore sista måltiden i livet. Kanske för att grillat är bland de mest ypperligt goda att avnjuta en härlig augustiafton? Grillat älgkött och kycklingspett, vitlöksbröd, goda såser, potatissallad, egengjorda potatisklyftor kryddat med grillkrydda, fetaostsallad m.m. Plus fika och kaffe efteråt. Tre kilo la sig lätt runt magen idag! Innan åt vi lunch som bestod av tomatsoppa och lökpaj hos sambons föräldrar.

Och igår åt vi renkött med ris och dagen innan det också renkött fast med strips. Och massa såser och baugettebröd till. Samt fika, godis, jordnötter och åter fika helgen igenom...

Huh. Okej. Lite dåligt samvete smög sig på efter denna ätar-helg. Så jag mer eller mindre slängde mig ut och gick en rejäl lång, rask och svettig promenad när vi kom hem ikväll. Känner mig lite nyttigare och bättre till mods nu. *skratt*


57909-352


57909-353


57909-354


57909-355


57909-356


57909-357


57909-358


Inköpslistan utökas

57909-351

Dessa gardiner vill komma hem till mig. Eller dessa gardiner ska minsann komma hem till mig :-) De ska hänga i vardagsrummet. Merete kostar 249 kr för 2 stycken längder (billigt!!) på IKEA.

Egentligen var det tänkt en IKEA-resa nu i dagarna, men jag hade helt förträngt att min juli-lön var min juni-lön och juli-lönen kommer i augusti... Japp, så är det när man är timanställd tydligen. Lönen kommer en månad efter. Attans. Men då har man något att se fram emot nu när höstmörkret börjar lägga sig :-) Förutom gardinerna så står ju en Anoboda klädförvaring och en Aneboda byrå på inköpslistan (se tidigare inlägg). Också brukar det ju av någon märklig anledning följa med lite småplock i varukorgen me´...  

Planer

Idag: Gått på loppis. Var lite sent ute, rätt urplockat bland borden. Köpte två bullpåsar (vanilj och kanel) som vi har fikat hos mamma och pappa.

Imorgon: Plocka blåbär på stugan om vädret tillåter. Sedan baka blåbärskaka(-or).