Önskar er alla ett...

57909-655




Foto: Sofie.

Zoégas

57909-653


Enligt rykten är det tydligen väldigt populärt att dricka kaffet
Zoégas nu, och gärna den i brun förpackning. Har ikväll köpt mig detta kaffe och det ska bli spännande att smaka... har aldrig, vad jag kan komma på, druckit eller köpt den här sorten tidigare. Men det blir ingen provkopp ikväll, det är det alldeles för sent för (= kan ej somna). Men jag lovar återkomma med ett betyg :-)

Uppdaterat:


57909-654




Foto: Sofie.

Kvinnlighetstest

57909-652

Jahapp. Antar att jag föll på att jag inte kan gå i högklackat, aldrig har nagellack, sällan har kjol och klänning, föredrar öl framför cider (som jag ogillar skarpt) och inte kan namnge fler än 20 olika typer av klädesplagg. *fniss*

Hur kvinnlig är
du?!

Julen

Hej och hå vad dagarna går när man jobbar! Hips-vips var det fredag och nu är jag ledig ett par dagar. 

Julfirandet blev kort och intensivt men för det fick jag många fina klappar :-) Bland annat;

? En symaskin
? "Tuben" (praktisk behållare för hundpåsar som man hänger upp på väggen)
? Choklad
? Strumpor
? Två pajformer
? En äggklocka
? En parfym

... och lite annat smått och gott.

57909-651


Ha en härlig helg allihopa! Ska försöka hinna kika in hos er under helgen gång :-)
Kramar, Sofie


Foto: Sofie.
 

Så...

... var julafton förbi och så snart även juldagen. De senaste fem dagarna har jag sprungit runt och sett ut något i stil med detta...
57909-650


... men imorgon är jag ledig och då blir det en rajd på stan på mellandagsrean :-) Sen jobbar jag igen torsdag och fredag. Nu ska jag lägga mig en stund och vila och så återkommer jag inom några dagar här på bloggen igen!


Hoppas ni haft en fin jul och god fortsättning!
Kramar, Sofie



Bild: Sofie. Gjord i Paint.

Julhälsning!

57909-649

Dagens julpynt

Dagens julpynt (blev inget inlägg igår, tyvärr) är en jultavla som min farmor gjort, och som jag bara måste ha uppe på jul! Den är fin och mysig på ett traditionellt sätt, också gillar jag saker som är personliga...

Här är tavlan i ljus och mörker:



57909-647


... och i närbild...


57909-648


Fr.o.m. imorgon jobbar jag fem dagar framåt / ledig på annandagen / jobbar två dagar till, så jag vet inte hur pass jag kommer hinna med att uppdatera här på bloggen. "Hinner jag, så hinner jag" :-)

Ha en fin helg allihopa!! ♥ 



Foto: Sofie.

Tävling

57909-646


Trillade in på
denna sida (Vit Design; webbutik) via en blogg, och wow, vilket härligt sortiment! Min nya favvo-net-butik. Men iallafall (nu blev jag så lyrisk) så har dom en tävling... Så varför inte tävla du med? :-) Klicka här.  

Vardagsrummet

Dagens bild på julpynt får bli en mix av vardagsrummet och små detaljer :-)



57909-640




57909-641




57909-642




57909-643


Kram på er alla! ♥



Foto: Sofie.

Tisdagstema: Stor

57909-645



Här ser ni vår lilla tös som blivit
stor :-)

Bilden ovan: Thelma ca. 6 veckor.

Bilden nedan: Thelma 8 månader. 



Foto: Sofie.

Utmaning

Har blivit utmanad av Lina och utmaningen går ut på att lista...


57909-644

... och här kommer mina...


1. Att förlovningen med sambon blir av till sommaren.
2. Att vi snart hittar ett större boende.
3. Att en större summa pengar skulle trilla in på kontot bara sådär.
4. Att alla nära och kära inklusive mig själv får leva ett friskt och långt liv. 
5. Att Amerika-resan vi pratat om blir av till hösten (2008). 
6. Att jag kommer in på utbildningen (söker i april inför hösten 2008).
7. Fred och kärlek på jorden, naturligtvis.


Utmanar de som känner för det! ♥

Hyacinter

57909-639


Förra veckan, tror det var torsdag eller fredag, sålde dom hyacinter för 5 kr/st på Coop. Köpte hela fyra stycken (av sorten Pink Pearl som luktar ganska svagt), och när jag kom hem slog det mig att jag inte har någonstans att ha dom. *bra planering*

Men så kom jag att tänka på mina två vita hyacintvaser (ursprungligen från Åhléns) som mamma räddade ur min loppislåda förra sommaren... så snabbt, snabbt ringde jag mamma för att höra om hon hade kvar dom - och ja, fast dom hade hon packat ner i en loppislåda!

Det var visst meningen att dom aldrig skulle hamna på något loppisbord! *s* Och tur det, för nu fick två hyacinter "tillsist" pryda sin plats i dom i köksfönstret hemma hos mig :-)  



Foto: Sofie.

Klä granen

57909-638


Ikväll har mina föräldrar tagit fram julgranen. Vanligtvis brukar dom göra det 1-2 dagar före julafton, men då pappa åker till fjälls i helgen så hinns det inte med. 

Julgransklädning kan jag inte vara utan på jul. Eftersom vi inte har någon egen gran (läs: ryms ej) så passar det perfekt att vara med när mina föräldrar klär deras... Och se så fin den bidde :-) Mamma bestämde sig för att köra på färgtemat silver och rött i år. Vi for förbi en sväng på Coop och handlade lite julgransattiraljer till halva priset! Bra tajming :-)



Foto: Sofie.

3:e advent

57909-636

Jag, kusin M och våra hundar gick en mysig liten skogspromenad på stugan tidigare idag, medan det fortfarande var ganska ljust. Visst kan himlen bjuda på många vackra skådespel... Var tvungen dokumentera den härliga solnedgången! 

Har inte blivit så mycket fotande av julpynt i helgen, så det förskjuter jag till imorgon :-) Ha en fortsatt fin kväll!  



Foto: Sofie.

Juldekoration 2

57909-633


Här kommer dagens juldekoration.

På krukorna har jag satt fast två röda trähjärtan med klisterlapp bakom, för att enkelt göra dom lite juligare... Också en liten domherre på blompinne som "pricken på i:et" :-)

Önskar er alla en trevlig helg!!

♥♥♥



Foto: Sofie.

Julpynt

57909-632



Jag hakar på
Perlans påhittiga idé att visa ett julpynt varje dag fram till julafton!

Den här ängeln på guldsnöre satt på min julklapp från farmor förra året. Jag tycker att ängeln är så otroligt söt, då hon med sitt milda leende håller i en plåt med glittriga pepparkakshjärtan :-) Hon hänger ovanför diskhon i köket och sprider lite mysig julglädje.


Julhelgen och alla dagar där runt omkring ska jag jobba, men jag kör ändå en liten nedräkning till jul, och idag är det 11 dagar kvar till julafton!


Ha en fin Lucia allihopa! Nu ska jag tända lite ljus, dricka glögg och mysa på som bäst under förmiddagen.



Foto: Sofie.

Tapetval

Kusin M ska snart flytta till hyreslägenhet, och lyckligt nog ska de få byta tapeter i alla rum! De får välja vilka tapeter de vill ur Boråstapeters Borosan-kolletion. Gud vad roligt, och lite avis blir jag! Få sitta och peka på vilka man gillar och sedan få det uppsatt, helt gratis :-) Hihi, inte illa.
 
Vi var och lånade ett Borosanalbum på Colorama (f.d. Jowa)...

57909-631


57909-630


Den nedersta ska dom nog ha i hallen. Den skimrar lite i silver och känns väldigt enkel men samtidigt snygg. Åh, vad roligt det ska bli att se slutresultatet när alla tapeter är valda och sitter på plats!



Foto: Sofie. Tapeter från Borosan.

Tisdagstema: kök

57909-629


Den här veckans
tisdagstema är kök. Eftersom jag har haft lite kök-tema här på bloggen de senaste veckorna så törs jag inte visa någon mer bild på vårat kök med risk att ni blir spylessa! *s* Så jag får nog hänvisa till att scrolla ner lite här på bloggen och kolla in köksbilder där :-)
 


Foto: Sofie. Hjärta avsett för att klämma fast lappar, foton m.m. Köpt på Village.

Så det kan bli!

EFIT fick sluta lite tidigare än tänkt igår. Runt 20.30 gick jag, Thelma och min mamma ut för att gå en långpromenad. När vi kommer tillbaka, ca. 21.30, så har sambon hunnit åka iväg på sitt nattskift - vilket jag visste.

Vad jag inte visste var att han så duktigt LÅST dörren!! Och jag hade naturligtvis inte med mig några nycklar. Inte ens mobilen. Ja, ingenting i princip förutom kläderna på kroppen! Så i mindre panik springer jag över till ordförande här på området som har nycklar till alla lägenheter, men där var det mörkt och låst. Jaha, vad göra nu?

Så jag knatade tillsist iväg till mina föräldrar som tack och lov bara bor några kvarter bort från oss. Så hos dom på soffan i vardagsrummet har jag sovit inatt. Tur att famnen alltid står välkommen här när det "krisar" :-) 

Nu ska jag snart bege mig hemåt, sambon kommer hem runt 07.00. 

Ja, så det kan bli... :-) 


Ett Foto I Timmen

Idag är det EFIT och jag kommer uppdatera lite då & då under dagens gång!


57909-616

08.00 Har varit vaken en stund och sitter och läser morgontidningen.


57909-617

09.00 Går ut på morgonprommis med lilla tjejen.


57909-618

10.00 Duschar.


57909-619

11.00 Sminkar mig & borstar tänderna.


57909-620

12.00 På väg till kusin M som precis ringt och berättat den glada nyheten att hon & hennes pojkvän fått lägenheten de varit och kikat på. Kul! Lägenheten ligger bara några kvarter från vårat :-) 


57909-621

13.00 Jag och kusin M åker och tittar på möbler på Mio.


57909-622

14.00 Vi far även förbi EM en sväng för att kolla lite snygga soffor, sängar etc. som kan tänkas passa till deras nya hem.


57909-623

15.00 Man blir ju lite hungrig av allt möbeltittande så vi käkar på Pizzeria Ängeln.


57909-624

16.00 Nu är vi hemma hos mig. M hittade den här roliga apparaten på Åhléns. En nopp-borttagare! Och den funkade riktigt bra.


57909-625

17.00 Jag, M och sambon tar en yatzy-omgång.


57909-626

18.00 Dricker en kopp kaffe, surrar med M och Thelma är bus-sugen :-) 


57909-627

19.00 Tjejen som jag beställer Mary Kay produkter av kom förbi med min kroppsspray som luktar så vansinnigt gott! Fick även två söta ljus som hon så fint slagit in :-) Tack rara du.


57909-628

20.00 Nu har vi även fått upp den vita lackhyllan ovanför teven. Där har det innan hängt en hylla i ek med stålkonsoller som inte gjorde sig riktigt... Funderar även på att måla om tv-bänken vit!

Porslin

57909-615


Det är med viss pinsamhet jag visar vilket tyg jag nog tänkt mig efter jul i köksfönstret. Ja, jag har ju ibland lite svårt att leva i nuet... Börjar blogga om höstmys i augusti, om julpynt i oktober o.s.v. Men jag måste bara få visa det här tyget jag mer eller mindre snubblade över på
Spiras hemsida och som jag föll som en fura för! Det heter för övrigt Porslin.
 
Det står mellan en vit, skir linnekappa och denna. Tur jag har några veckor på mig att fundera :-) 



Foto: Från Spira.

2:a advent

57909-614


För en timme sedan sa jag god natt åt sambon och traskade in i sovrummet. Och nu sitter jag här. *suckar* Man försöker göra en tidig kväll också kan man inte somna - naturligtvis.


Hoppas ni alla har haft en jättemysig 2:a advent! :-)



Foto: Sofie.

Tavellisten på plats

Trodde det skulle dröja med att få upp tavellisten (saker brukar ha en tendens att göra det hemma hos oss *s*) men faktiskt satte sambon upp den idag, och jättenöjda blev vi! Väggen käns nu mer "fullbordad". Dessutom satte jag upp en till spotlight för att få lite mer ljus.


57909-611



57909-612



Någon som känner igen sig i det här fenomenet?

Översta bilden nedan: Sambon har dammtorkat och sedan försökt ställa tillbaka sakerna som det "ska vara" igen.
Han står och parerar tungan i munnen och försöker komma ihåg hur det såg ut före... När han tycker sig klar tittar han nöjt på det ett par nanosekunder och går sen vidare med trasan i högsta hugg.

Nedersta bilden: Jag får gå ett varv efter och fixa till allt igen ;-) Brukar inte kommentera han för detta, för jag tycker det är ganska gulligt...!


57909-613




Foto: Sofie.

Mer bilder från köket

Idag har jag och sambon tittat på golv. Alltså, detta med golv är ju jättesvårt! Det finns ju hur många snygga golv som helst.

Jag och sambon är väldigt oeniga om vad vi vill ha. Sambon lutar mer åt skifferplattor och jag mer åt lantliga, rustika laminatgolv... Också tycker jag valnöt är väldigt fint! Fast även vitlaserat... ja, gud. Golv är ingen barnlek. Vi får se var det slutar. Vi kanske måste dra lott...


Här kommer några fler bilder på köket, som står under förändringarnas tider :-)  


57909-607


Igår plockade jag bort (dock efter kortet tagits) det mesta som hänger och ser skräpigt ut på kylen/frysen.
Det jag inte kunde slänga satte jag på sidan om kylen i stället, där det inte syns lika väl.
En kyl och frys som är överbelarmat med gud-vet-allt, ger en sån stökig look...


57909-608


Fick en söt julstjärna av mamma igår som fick ta plats på matbordet och sprida lite mysig julstämning.


57909-609



57909-610


Köket i lite mer "helhet". Förstår ni varför vi vill byta golv? *s*
Under den vita lackhyllan (till höger) har jag satt två "garderobs-belysningar" istället för riktiga spotlights som måste installeras och dras sladdar från... 

Bänken under är en riktig "sak-samlare"... Här hamnar allt som man i förbi-farten bara lägger ifrån sig. 
Om ni tittar noga så kan ni se en vit tavelhylla som står på bänken... Den ska upp där på fondväggen, så småningom :-) 

Under bänken skulle jag vilja hänga ett draperi, kanske i beige linne, för att få en mer ren känsla och dölja tidningskorgen och hundmatsäcken.

 
Nu väntar jobbet. Ha en härlig fredagkväll! 



Foto: Sofie.

Förra lägenheten...

Ibland är det svårt att förstå hur tiden kan gå så fort. Man tänker tillbaka på dagar som känns som igår... också har det gått ett helt år! Och ibland mer. Ett sådant exempel är våran flytt vi gjorde hit från förra lägenheten. 

Jag hade snuva, det var kallt ute, många vändor med flyttlass, mycket montering och fix med möbler, åt hämtmat och smarriga Paradis-/Aladdinaskar varje dag medan det samtidigt var fullt upp med rep inför turné med klassen.
Lycka småblandat med stress. 

Morgonen jag (sambon jobbade) fick nyckeln till den här lägenheten, d.v.s. 1:a december 2006, pirrade det så mycket i min mage och jag kunde knappt fatta känslan att vi nu mer skulle bo här. Det kändes som att jag hade vunnit en miljon!!


Men nog pratat om det. Tänkte visa några bilder från hur det såg ut i förra lägenheten :-)   


57909-602

Sovrummet. Ljust och trevligt, det tyckte jag mycket om.


57909-603

Översta bilden är hallen och den nedersta det lilla köket.


57909-605

Vardagsrummet vars tapeter jag avskydde!
Hur än jag dekorerade i övrigt blev jag aldrig nöjd...
Tapeterna liksom "drog ner" det.


57909-606

Det mysiga lilla badrummet!



Ja, tänka sig. Ett helt år sedan!
Fast jag kan inte påstå att jag längtar tillbaka,
jag trivs alldeles för bra här för att göra det! :-)



Foto: Sofie.

Ny lampa

Häromdagen så sa vår gröna Pikant-lampa i vardagsrummet tack för sig - ofrivilligt. Sambon, som är ganska lång, tvärställde sig upp ur soffan och PANG! rakt upp i lampan. Som ett skyfall rasade det tusentals glasbitar över hela soffbordet och även på mattan (som är en rya...). 

Men ska jag vara helt ärlig, så blev jag inte så ledsen. Visst var lampan väldigt fin, men skenet från den (tänk er snorgrönt uppblandat med illgult - blir nästan lite lysrörsfeeling) ville bara få mig att kräkas. Så vi hade aldrig den lampan tänd, utom när vi städade eller sökte något och behövde extra lyse.
 
Så, faktiskt blev jag lite glad och tänkte - nu kan jag ju köpa en ny lampa som ger ifrån sig ett litet mysigare, mjukare sken. Såg hundralappar sina genom fingrarna men då sprang jag in på Kupan...

57909-600
 
Såhär såg förra lampan ut. (Bilden är tagen i oktober).



57909-601

Nya tillskottet! En lampa mer i min smak, och till det fantastiska priset - 40 kr!
Sladden är lite för kort och når inte till uttaget, så den måste bytas ut.
Men jag är helnöjd :-)



(PS. Sambon klarade huvudet utan en skråma).



Foto: Sofie.  

Ja tack!

Vill börja med att tacka så otroligt mycket för alla kommentarer som strömmat in idag! Jag blir så glad ändå in i hjärtat av alla era fina ord. Dessutom "firar" jag besöksrekord, vilket också är väldigt kul! Tusen tack alla rara människor!


Hittade en sida, rättare sagt
Kvänum, som säljer vansinnigt vackra kök. Jag sitter och dreglar bara mer och mer för varje nytt kök jag klickar upp och inspekterar på deras hemsida. Någon gång i en kommande framtid vill jag att det ska se ut på något av följande vis...


57909-593


57909-594


57909-595


57909-596


57909-597



Foto: Kvänum

Veckans...

57909-588



57909-589

En svårsedd horisont...
Nästan vid Riksgränsen, sep -07.


57909-590

Fjörn i Norrfjärden en kylig kväll i maj, -07.


57909-591

En båttur till Mörögrund, juli -07.


57909-592

Soluppgång på Koh Samui (Thailand), jan -07.




Foto: Sofie.

Årets besvikelse...

3:an som vi hade siktat in oss på har sålts. Det kändes som att förväntningarnas stora låga släcktes. Men det är ingenting man kan göra någonting åt. Vi kunde ju inte stå och betala hyra på två lägenheter. Så nu är vår lägenhet inte längre till salu och vi fortsätter att hålla utkick på Hemnet och Blocket. Just nu är där väldigt dött. Piteå är ju inte en alltför stor stad och det kommer inte ut så många nya objekt, åtminstone inte på bostadsrättslägenheter.

Iallafall började jag och sambon diskutera om att göra en minirenovering här hemma. Köket skulle borda få sig ett uppryck (och ifall vi sedan säljer kan det ju höja värdet på lägenheten).
 

Vad som skulle bordas göra är...


57909-585
  

Byta kakel. Det här kaklet gissar jag på har hängt med från the beginning. En läcker, grisrosa rand löper längs den kaklade väggen. Om det inte vore för den förbaskade randen hade kaklet inte stört mig, för vitt funkar ju alltid. Skulle vilja ha rektangulära kakelplattor med fasade kanter á la lantligt stuk. 


57909-586
  

Snyggt golv, eller hur?! Riktigt käckt med brun/röd murrig, 80-tals plastmatta! *not* Dessutom med inslag av fina hack, repor och diverse "Thelma-valp-riv". Jag och sambon är lite oense om vad vi vill ha för golv istället, men nånstans lär vi väl mötas... allt är bättre än det nuvarande!

 
57909-587
 

Köksluckorna är lika gamla som lägenhetsbyggnaden själv. Kantstötta och på vissa ställen lite missfärgade. Helst skulle jag vilja byta luckor helt och hållet, men ett annat alternativ är att sprutmåla dom. Vi får se hur vi gör. 



Foto: Sofie.

Första advent

Idag har det varit stor bakdag hemma hos oss. Jag och kusin M har åstadkommit...


57909-583
57909-584


Kvällen avslutades med glöggfest. Tror vi alla rullade från köksbordet! Utöver det vi bakade bjöd jag även på det jag bakat tidigare i veckan. Också drack vi naturligtvis glögg (hjortronglögg), julmust och kaffe samt tände första ljuset i adventsstaken! Jag tror att detta med adventsbak och glöggfest kan komma bli en tradition, eller vad tror du kusin M? :-) 

Men nästa år tillsätter vi mer mjöl i lussebullsdegen, kokar knäcken lite längre och skiter i de där vintergranarna! *s*


Hoppas ni allihopa har haft en jättemysig första advent!
Kramar, Sofie. ♥



Foto: Sofie.

Blivande Idol?

Idag har vi varit på 40-årskalas, då en av mina morbröder fyllde år. Vi hade den absolut sötaste musikunderhållningen som jag bara måste få visa några bilder på! Får jag presentera lillkusin Eddie 2 ½ år som intog piano och mick.


57909-581

Lilla rockstjärnan. Både spelar & sjunger samtidigt, inte illa! :-)


57909-581

Drar ett solo - full koncentration!


57909-582

Med ett stadigt grepp om micken för att snart fortsätta framträdandet efter "fotografen fått ta några Idol-bilder" :-)