Tisdagstema: aktivitet

57909-56

Det är ju inte bara sport som är aktivitet, så därför lägger jag upp en bild på senaste "alstret" jag målat som tisdagstema. Målning är ju minst sagt aktivitet för händerna och hjärnan ;-) hihi.

Det är hektiska dagar som väntar nu innan lovet, så ifall jag är lite osynlig så vet ni varför!

Kram på er alla!

Målning

57909-55

Oj, vad dagarna flyger! Känns som det var igår jag uppdaterade här. Tiden går fort, och det är väl tur det, för jag vill ha sportlov snart ;-) 

I fredags roade jag mig med att måla en liten tavla (se bilden ovan). Jag är ju ingen konstnär, men visst är det barnsligt kul att pyssla med färg och penslar!

Igår hade vi främmande här, moster Linda och hennes sambo plus att pappa kikade förbi. Det blev en trevlig kväll som slutade med utgång. Och jag måste medge att jag mår som jag förtjänar idag, som det så klokt heter.
Idag ska jag och mamma gå något som heter "Fårön Runt". Det är en upplogad väg på isen som går runt en ö, och sträckan är väl ca. 1 mil. Så det blir en redig promenad :-) Det har blivit lite av en tradition att gå den här vändan minst en gång per år. Och man känner sig sååå duktig när den är avverkad!! 

♥ Hoppas helgen eran har varit trevlig! ♥

Bedroom

57909-54

57909-53

Ni har ju inte fått se så mycket av hur det ser ut hemma hos mig och sambon... Så nu lägger jag upp två bilder på sovrummet!  ( Den första bilden är tagen direkt sett när man kommer in i sovrummet, och bilden nedanför är sett till höger. )

Så då har ni fått "tjuvkika" lite :-)

Fågelslott

57909-52

Det här är det sötaste fågelhuset, eller snarare fågelslottet, jag nånsin skådat! Fåglarnas egna Villa Villekulla. Hade jag haft en egen trädgård hade jag utan att tveka satt upp det här. 
Fågelhuset finns att beställa på
www.designdirekt.se och kostar 559 kr.

Har tvistats lite med frågan om jag ska ha ett litet fågelbord (ett sådant som hänger) på balkongen eller inte. Det skulle ju vara jättemysigt att kunna sitta vid frukostbordet och på nära håll kolla på söta pippis... Men: hur mycket fågelspillning skulle det inte bli?? Skulle inte vara så kul att ha en balkong som snarare liknar en fågeltoalett... 

IKEA

Nästa fredag Ä N T L I G E N far jag och kusin till Happis för att besöka... *tadam* Ikea! Ungefär hundra år efter alla andra, men besöket måste ju gå ihop med ekonomin också ;-) Och inhandlingslistan är lång.

Tisdagstema: nyttig

57909-50

Jag har hört att vitt te ska vara ett lite nyttigare te, så därför fick det representera veckans tisdagstema :-)
(I bakgrunden syns förresten en teburk i plåt, som jag köpte på Mique i somras. Den har fyra fack vilket jag tycker är perfekt - då kan man dela in tesorterna!)

Tröttheten ligger som ett tungt moln över mig. Jag lyckas aldrig hinna ta ikapp sömntimmarna som ligger på stor MINUS just nu. Att ha en förkylning ständigt liggandes i kroppen gör inte en piggare.
Det känns fruktansvärt skönt att det snart är sportlov!
 
Förra veckan beställde jag ett par gardiner, en löpare och tre ljuslyktor från Ellos. Kan knappt bärga mig tills de kommer... :-) De borde komma vilken dag som helst.

Har ni ätit några semlor idag då? Det har jag, och inte bara en - utan två! En hemma hos mamma och en hos kusinen. Tänkte först lägga ut en bild på en semla som tisdagstema, fast då med lite ironi, för speciellt nyttigt är det inte ;-)

Nya skåpet!

57909-49

Ovan: Såhär såg det ut innan...
Nedan: ... skåpet kom på plats!


57909-48

Igår visade mamma mig en annons på Blocket. Ett vitt, antikt skåp som hon trodde skulle passa bra i vårat kök. Jag nappade direkt och mejlade säljaren. Till min lycka hade ingen hunnit före mig så jag slog till!
Jag skickade iväg far och sambo att hämta det (är det något jag inte är så är det stark...!) och två timmar senare stod det på plats. Är jättenöjd och det är så underbart hur mycket grejer den slukar!

Det gröna glaset ska bytas ut mot vitt frostat glas, också ska jag måla över den lilla skavanken på höger dörr med vit färg.

Sist jag köpte en möbel via Blocket vart det katastrof. Det var en enorm IKEA-hylla som var på tok för stort för att ens rymmas nånstans i läggan (jag hade naturligtvis inte mätt... snacka om optimist!) Så mamma fick ta det och istället fick jag ett snyggt badrumsskåp. Lite byteshandel där.

Men detta köp vart långtifrån katastrof. Är så nöjd! :-) 
Hoppas att ni alla har haft en trevlig helg!


Afghaner och te

57909-43


57909-44


57909-45


57909-47

Minns ni "Projekt -Utreda-Afghan"? Iallafall så blev vi klara med Clarissa (Katitzis syrra + min mosters afghan) häromdagen. Återstår gör Katitzi och henne ska vi sätta igång med idag. Hon ser så hemskt ut så jag inte ens vill lägga upp en bild här... bl.a. på grund av hennes "dubbelöron" på öronen, för att inte tala om tovorna under magen... *hurvas*

Min envisa förkylning vägrar släppa sitt järngrepp om mig. Den har nu kommit och gått i flera månader. Man är lagomt less :-( Bläochusch. Nu ska jag dricka en kopp vitt te. Och apropå te, jag drack ett jättegott te hos mamma igår. Rött te med en kryddig smak av kanel! Det ska jag verkligen köpa hem. Märket heter Friggs (
www.friggs.se).

♥ Ha en fin dag! ♥ 

Skålfynd

57909-42

Jag är ju väldigt förtjust i secondhand... och speciellt hårt bankar mitt hjärta för söta skålar. Så igår när jag hittade dessa två lite kina-inspirerade skålarna tvekade jag inte en sekund att köpa dom - för dom kostade 1 kr styck! Köpte även en mörkgrön glasskål för 10 kr :-) Det är kul att fynda! 

EFIT

Ett Foto I Timmen 07-02-14
http://fototimmen.org/

57909-36

57909-31

57909-32

57909-33


57909-34

57909-35


57909-36


57909-37

57909-38

57909-39

57909-40

57909-41

Tisdagstema: avlång


57909-35


Då var det dags för tisdagstemat igen. Det var ett lite klurigt tema denna vecka. Klurigare än vad jag kunde ana! Jag kände att kreativiteten inte satt på plats idag så jag valde tillsist en bild på en stock som jag tog sommaren - 05 på Stenskär (en vacker ö beläget i Pite Skärgård :-)

Idag fyller sambon år. Just nu är han och hämtar smörgåstårtan vi har beställt *mums*. Vi blir ganska många, då både delar av min och hans släkt kommer, så vi har omplacerat köksbordet lite.

Ha en fin dag!

Apropå koppar

57909-32
Jag var på Åhléns igår. På ett utav rea-borden såg jag att det fanns lite kopps så jag gick dit och tittade och hittade dom här! :-) Förutom att dom är riktigt vårigt söta; vet ni vad dom kostade? 5 kr/st! Så 20 kr för 4 koppar. Men inte nog med det. I kassan drar hon av 50 %, så jag betalade endast 10 kr. Det kallar jag fynda...! *ler*

Jag och kusin har varit och kört lite bil här och var. Åh, vad jag önskar att jag hade tagit med mig kameran! Nu när det är såhär kallt gnistrar snön extra vackert i solen. Innan jag släppte av henne så sprang vi in på Lösviktshuset i Norrfjärden och köpte godis.

Ikväll blir det lite festligheter hos moster och hennes sambo. Vi ska även kika på deras nya föl och kattbäbis :-) 


♥ Ha en superbra fredag! ♥

Filippa K

57909-31
Filippa K gör så fantastiskt fina koppar - och dom är så goda att dricka ur! Vi har 4 st Flippa som vi fått av sambons mormor. Två i varje mönster på bilden. Funderar på att införskaffa ytterligare ett par i ett annat mönster, så har man 6 st. Eller man kanske rent utav skulle börja samla? ;-)    

"Den som planterat ett träd har inte levt förgäves"

57909-30

Eftersom jag kör hårt på "träd-tema" idag, så kan jag säga att smycketrädet från
www.formodesign.com är något jag trånat efter länge nu! Så fort jag får en slant över ska jag beställa det. Det blir ju som en läcker schablon på väggen! Man behöver ju nödvändigtvis inte hänga upp smycken på det :-) Visst är den häftig?!

Finns som sagt på formodesign och kostar 285 kr.

Grenigt

57909-29

Jag verkligen älskar träd. Det har jag alltid gjort. Ett kärt fotningsobjekt också, i alla årstider!
Så när jag såg det här vita keramikträdet på Åhléns var det givet att det skulle följa med mig hem. 125 kr kostade det, och enligt mig värt vartenda öre för det pryder sig verkligen på hyllan ovanför TV-bänken.

Schablonisar

57909-27

(suck, ibland blir texten centerad ifall man har centrerat en bild, och det går inte att justera tillbaka till vänster, irri!!)

Jag går i tankar att måla om i hallen och i datarummet. I hallen skulle jag vilja måla om en vägg och pryda den med schabloner för att den inte ska bli så tråkig. Jag har inte bestämt mig för någon färgskala ännu, men jag vet att jag vill ha blommiga schabloner lite här och var. Och i datarummet (som är målat i beige) skulle jag vilja måla ett gigantiskt vitt träd på väggen man ser direkt man kommer in i rummet. Ska nu bara försöka ta tag i detta.

Biter jag i det sura äpplet om jag säger att det inte kan vara så svårt? "Bara" tejpa upp en schablon på väggen och måla i denna? ;-) Ska forska lite mer i ämnet.


Förändringar kan ske

Tänkte bara nämna att bloggen kommer ändra lite utseende framöver. Jag har precis upptäckt en ny värld av "stil- och kodmallar". Det är klurigt men ganska kul :-) Vill ha en lite personligare touch på bloggen.


Tisdagstema: musik

57909-17


57909-18

Veckans tisdagstema var musik, och vad kunde inte passa bättre då än att fota mitt elpiano! :-)
Här tillbringas mycket tid och är min absolut käraste ägodel.

Det har gått en hel vecka sen förra inlägget. EN HEL VECKA! Vart försvinner dagarna? *svisch* så är dom förbi.

Igår och idag har jag, mamma och en av mina mostrar hållt på med "Projekt Utreda Afghan". Och då snackar vi inte någon utredning om afghanens bakgrund eller stamtavla. Utan utredning av TOVOR. Katitzi och hennes syster Clarissa (som moster äger) ska bli helt tov-fria. Och på dessa två dagar så har vi bara (på tre pers!) hunnit 75 % av Clarissas päls! Och då är hon ännu inte badad och fönad. Plus att vi har kvar hela Katitzis päls + dusch och föning. Suck. En hel(vetes)veckas-projekt! Kan lova att det blir afghanduschning varannan vecka efter detta är klart, och inte längre några sliringar och uppskjutningar.

Håller på att lägga ut lite annonser på Blocket. Lite inredningsprylar och kläder som har rensats ut. Vi behöver verkligen all förvaring vi kan få i vår förvaringsfattiga lägenhet. Så utrensningar med jämna mellanrum är högst nödvändigt.