Tisdagstema: liten

57909-15

Jag kunde inte bestämma mig för vilken av bilderna som skulle få representera tisdagstemat "liten", så jag valde båda två :-) Både bilderna är fotade i Thailand. Bilden till vänster föreställer ett minimalt strandkrabb-hål som fanns i tusentals längs stränderna. Och bilden till höger är som synes en groda som var plutteliten! Det var bara en tillfällighet att vi fick syn på den. Visst är den ganska söt :-)

Lyckade blomköp!

57909-12

I köksfönstret är nu mera plastblommorna från IKEA utbytta mot Svärmorstunga. Tänk att en så enkel blomma kan göra sig så mycket? Enkel, stilren och jättefin! Köksfönstret börjar verkligen ta sig. Först hängde vi dit en fönsterlampa, sedan tillkom då dessa blommor och nu fattas bara ett gardinbyte! Gardinerna som hänger där nu är från Åhléns. Ett par bruna panel med "medaljong"-mönster. Dom är snygga men dom gör sig inte riktigt i ett sånt litet fönster. Blockar lite för mycket ljus. Så ett par ljusare skulle vara perfecto!  

57909-13

Och fönsterbrädan i vardagsrumsfönstret är inte längre tom och ödslig. Nu står där tre fina paradisträd som jag gillar jättemycket! Däremot vart jag inte så nöjd över kruk-köpet. Tyckte krukorna vart lite pluttiga i ett sånt stort fönster :-\ Skulle vilja ha några högre. Och i detta fönster ska det även hängas upp en fönsterlampa. Tänkte hitta någon nätt, vit liten lampa. Inget märkvädrigt :-)

Thailändska godingar

57909-11

Det har blivit mycket bloggande idag!
Tänkte bara lägga in en bild på dessa underbart goda kaffe-kola-godisar som vi köpte i Thailand. De finns, så vitt jag vet, inte att köpa i Sverige på vanliga matvaruhus. Men ibland finns dom att köpa på Thai Garden i Piteå. Ifall ni ska till Thailand - köp med hem! Dom heter Kopiko och har en väldigt stark men gräddig kaffesmak (inget snarra för barn med andra ord ;-).

Också har jag äntligen införskaffat växter till lägenheten nu. Bilder kommer förhoppningsvis imorgon.
Godnatt!

--------------
Bild: Sofie.

Förvaring

57909-10

Förvaring kan man A L D R I G få för mycket av. Alltid finns det något man vill skuffa undan någonstans!
Köpte dessa tre förvaringslådor på Ö&B för 29 kr. Dom passade utmärkt att ställa på våran garderob vi har i vardagsrummet. Lådorna har jag märkt med "ramar", "Sköna Hem" och "Hus & Hem". Det är så skönt nu att slippa ha dessa tidningar drällandes överallt! Dessutom är dom ju lätta att hitta igen om man snabbt skulle behöva dom.

På bilden kan ni se en hint av den "jättesnygga" gaveln på garderoben. Den gaveln har förut stått mot ett hörn (hos min mormor). Den andra gaveln är vit. Men eftersom vi inte kan ha den vita sidan utåt så hamnar den träfärgade rakt i ögonkastet när man kommer in hos oss. *suck* Den sidan tänkte vi iallafall tapetsera med samma tapet som resten av rummet. Får hoppas det gör susen :-) Vi ska även eventuellt byta ut handtagen på garderoben som nu är träfärgade mot kromade. 

Medicin och målning

57909-10

Halsontet börjar ge med sig. Var tvungen att ta en bild på mitt lilla "apotek" som står framme och redo att användas på soffbordet. Man kan tro att jag är dödssjuk! *s* Tigerbalsam (som jag smörjer in på halsen), Bafucin (mot halsen), Bricanyl (för att öppna luftvägarna), Alvedon (lindra febern som nästan släppt nu), Strepsil (mot halsen) och sist men inte minst: uppkokat vatten med massa honung i :-) Ja, jag borde väl ändå bli frisk snart med tanke på den "avancerade" kuren!

Idag har vi inte så mycket planerat. Vi ska fara och inhandla diverse smågrejer. Sedan ska sambon kanske iväg på festligheter ikväll som jag nog avstår att följa med på. Energin har inte riktigt återfunnit sig än.

57909-11

Igår fick jag, trots att jag i princip var sängliggande, för mig att måla en träskål som Andreas gjort på träslöjden när han var liten. Skålen är jättefin! Men träfärgen som den var innan smälte inte riktigt in i den övriga inredningen. Mamma hade en liten burk med vit färg som jag fick ta. Passade även på att måla om en liten träfärgad ram (syns t.h. om bilden). Jag måste säga att skålen vart himla snygg i vit "skrud" :-)

Nu ska vi försöka komma oss iväg.
Ha en bra dag!

(Förresten så glömde jag ju likt förbannat bort min egna EFIT-dag jag tänkte ha! Attans. Ska försöka komma ihåg nästa EFIT-dag :-)

Blommiga idéer

57909-9

Cult Design heter ju ett väldigt populärt koncept som bland säljs på bland annat EM.
Två produkter jag har fastnat för är dels ljusfatet (t.v. på bilden ovan) som man kan byta ut "plattorna" på efter smak och tycke. Väldigt praktiskt! Och även de lite högre cylinderformade krukorna med mönster är otroligt fina! 

Sedan i onsdags har jag varit sjuk. Tråkbråk! Halsont och feber. Har även ont i öronen vilket oroar mig lite... får hoppas att denna förkylning (eller vad man ska kalla det; jag är ju inte snuvig!) inte mynnar ut i något värre.

Skickade iväg sambon med en inhandlingslista tidigare idag. På listan stod bland annat "halstabletter från Apoteket - dom som gått på reklamen!" (kom naturligtvis inte ihåg namnet på dom, men han förstod iallafall vad jag menade ;-), "vitlök" och "häxvrål" (mitt absoluta favoritgodis från lösviktsgodishyllan!) Vitlöken tänkte jag stoppa i öronen! (Vad är det här för idiot, tänker ni nu *s*). Men har ännu inte kommit mig för. Har hört att det ska göra susen mot öronvärk :-)

Längtar efter studiebidraget som kommer på onsdag. Har stora blom-planer för lägenheten. Bland annat ska jag köpa tre vita krukor till vardagsrumsfönstret. Fönsterbrädan har länge nu stått tom (förutom en "Grönö-lampa" från IKEA som står ensligt i ena hörnet). I krukorna hade jag eventuellt tänkt ha paradisträd. I sovrummet har jag två röda krukor med några halvkrassliga krasse i. Dessa fruktansvärt fula krassar tänkte jag slänga åt sitt öde och ersätta med något fräsch, grönt (och lättskött).

Jag tycker det är kul med blommor, men jag måste erkänna att jag inte är så haj på sånt. Men någon gång måste man ju börja, så varför inte nu! :-)

Hoppas ni har haft en trevlig fredagkväll!