På inköpslistan

57909-302Så fort jag får min lön, det vill säga i slutet av juli, ska jag flaxa upp till IKEA och köpa denna byrå som heter Aneboda och kostar 545 kr. Ska byta ut den mot en byrå som vi har i ek och som fullkomligt håller på att rasa sönder.

En fråga om tid

57909-300


57909-301

[ kollage av några klockor i vårt hem ]


Tid. Det mesta är en fråga om tid. I alla fall i mitt liv. Jag styrs av klockslag. Är en mästare på att planera in på tok för mycket på en dag och det är sällan jag hinner allt jag "ska", "måste" och "skulle borda". Har märkt av att jag ständigt har en stressande liten känsla som hänger tungt över mig, känner aldrig riktigt ro i kroppen. Har fruktansvärt svårt för att slappna av och varva ner. 

Nu har jag beslutat mig för att sluta med denna hysteriska planering. Ett svårt invant beteendemönster att bryta, men för hälsans skull och framförallt för omgivningens skull ska jag nu lyckas förändra mig. Kanske blir jag då mindre disträ, tankspridd och glömsk, för det är en stor nackdel med mig.  

Sambon påpekade här om dagen att jag ofta vandrar omkring lite planlöst här hemma med ihålig, trött blick och undrade hur allting egentligen stod till med mig. Bra, svarade jag, men kände att nog allting inte är så bra faktiskt. Det känns som att min puls liksom hjärnan alltid går på högvarv, som att den är sekunder ifrån att explodera. 

Jag vill så mycket, vill så gärna. Och dessa "viljor" faller lätt över till måsten och blir krav och ibland svårnådda mål vilket manar på stressen till max. Hinna, hinna, hinna... 


Överhuvudtaget stressar många alldeles för mycket idag. Varför stressar vi? Vad stressar vi för? Varför ställer vi såna stora krav på oss själva? Måste vi hinna allt vi vill hinna med på en dag?På vilket sätt hittar ni lugnet i vardagen? Hur varvar ni ner efter en dag på jobbet? Vad gör ni i situationer när ni har fruktansvärt mycket att göra? Hur handskas ni med stress?


Det kanske är nattimmarna som för mig in på ett sånt här egentligen ganska trist och "uttjatat" ämne. Men jag behöver nog lite vägledning och en knuff i baken för att åstadkomma en förändring, för hela kroppen skriker via olika symptom att den inte orkar med detta tempo längre. Och det är ju inte sunt. 

Dags att förändra!   


Tisdagstema: styrka


57909-299


Tisdagstemat denna vecka är styrka. Lite knepigt tänkte jag. Styrka kan vara någon som är fysiskt stark eller något materiellt som är starkt och/eller håller (som t.ex. kedjor) för att bära tunga grejor. Men styrka kan också var något som gör en mentalt starkt.

Då kom jag att tänka på hundarna. Kanske en liten luddig tolkning, men hundar har alltid varit ett stort intresse som betyder något för mig. Kanske för att hundar ger en sådan outtröttlig kärlek och vänskap. Oavsett vad som händer runt omkring, så finns alltid hundarna där och viker aldrig av vid ens sida. Att komma hem och mötas av två fruktansvärt glada vovvsingar är nog bland det bästa som finns, och har man haft en dålig dag så höjer det ens humör från noll till topp på en sekund.
 


Nu är det jobbet som väntar, men ska senare kika in hos er andra hur ni har tolkat veckans tema :-)
Kram, Sofie. 

Midsommarhelgen 2007

... kan med ett ord beskrivas som TREVLIG. Men även lugn och härligt avkopplande. Jag, sambon och Thelma åkte ut på stugan fredag och kom hem för bara någon timme sedan. Vi har haft toppenväder, ätit supergod mat, fiskat enträget och idog från bryggan och bara njutit av solen och de förfriskande vindarna. Här kommer några bilder:57909-29157909-29257909-293


57909-294


57909-295


57909-296


57909-29757909-298Hoppas ni alla har haft en trevlig helg!
Kram, Sofie

Glad Midsommar!


57909-290
57909-289


Förra året åkte vi ut på stugan dagen före Midsommar. Det stormade, blåste och var en sån´ dimma att man inte såg över på andra sidan. En ganska taskig start på något man hoppas på en härlig helg. Men tack och lov ändrade sig vädergudarna och det slog om till fint väder mot kvällen/natten och Midsommarafton kunde vi njuta av en perfekt sol, perfekta vindar och perfekta temperaturer. Vill minnas att vi inte hade så mycket mygg heller, vilket det kommer vara i år... *suck* Jag och pappa blev nästintill bortburna förra helgen på stugan när vi målade. Tusan vad blodtörstiga mygg som svärmade runt oss! Skulle man springa över till lillstugan (vi har två stugor på tomten som vi kallar "lillstugan" och "storstugan" och de ligger 15 sek promenadavstånd från varandra) kom man tillbaka med tre nya bett. Sinnessjukt.

Well, well. Jag vill i allafall önska er en riktigt, riktigt trevlig Midsommar. Får hoppas att solen väljer att visa upp sig hela dagen och att vi slipper regn och rusk.

Kylskåp

57909-287


57909-288


My [
http://myslivochhem.blogspot.com/] hade hakat på en utmaning att visa hur sitt kylskåp ser ut, och då hakar jag på jag också :-) 

Vårat kylskåp är överbelarmat av alla möjliga sorters papper och småtjafs; räkningar, recept, ritningar, hjärtan o.s.v. Egentligen skäms jag över "röran" och tycker heller inte att det är speciellt snyggt, men jag nämns inte plocka ner någonting heller för allt fyller en funktion. Papper man skulle glömma om dom hamnade i en låda, recept som annars skulle försvinna i tomma intet och ej hittas igen när man väl behöver dem and so on.

Det röda hjärtat som det står I LOVE YOU på vann sambon på PDOL (Piteå Dansar Och Ler) förra eller förrförra året och gav det sedan till mig. Inte för att det fick mig att dö av kärlek, men det är så gulligt och värmande att mötas av när man ska in i kylslåpet. Teckningen, föreställande ett monster, ritade kusin Filip åt mig i vintras. Tyckte att den var så läcker att det kändes självklart att den skulle upp på kylskåpet :-)  Receptet på chokladbollar vet man aldrig när det behövs. I tid och otid kan jag få för mig att göra en sats.


Det röda hjärtat får nog symbolisera veckans tisdagstema som är röd. Lite halv-tafatt bidrag, men när orken och inspirationen tryter får man göra det enkelt för sig :-) 

Ommålning


57909-285


57909-286Hej och hå, vad fort tiden går. Ytterligare en helg har passerat och det känns som att jag knappt har hunnit blinka. En liten update känns lägligt.

Torsdag började jag att jobba. Det har gått jättebra och jag trivs :-) Visst är det lite svårt i början med alla rutiner, sysslor och att lära känna patienterna men jag tycker att det mesta har flytit på utan problem. Jobbade även fredag.

Fredagkväll hämtade jag och pappa (och Fanny) Thelma hos uppfödarna och begav oss sedan ut på stugan. Ena stugan har nu förvandlats från blågrå till röd, och - det blir supersnyggt! På bilden ovan är stugan bara halvmålad, för att visa er hur färgen såg ut före och efter. Men det blir riktigt fint. Förutom att måla så har vi ätit surströmming, haft väldigt mycket främmande och ätit, ätit, ätit *s* Det brukar bli så när man far ut. Mycket ätande! 

Igår hann jag även med (med mamma som sällskap), förutom sista målningen på stugan, att lämna Thelma (som för övrigt haft skitkul på stugan) hos uppfödarna i Sjulsmark, hälsa på moster M i Lillpite, följa med moster L och hennes sambo och titta på en gård, fota hästar åt  moster L's sambos pappa (*puh, kontrollerar så det blev rätt följd*) och städa (städar åt ett företag en gång i veckan).

Jag har visst fått dille på (paranteser) :-)  

Var riktigt, riktigt trött när jag tillsist kom hem igårkväll... Men lyckades vrida ur några sista orkesdroppar och packade upp väskorna, vek kläder, plockade in och ut en diskmaskin samt städade till lite småplock i lägenheten.
Sedan somnade jag som en stock.

Imorse ställde jag klockan på tidigt för att hinna med ett ärende på banken innan jobbet. Hade tänkt snabbhandla lite på vägen hem från banken men insåg att tiden inte skulle räcka till, så det kanske jag får ta imorgon istället.
Imorgonkväll får jag hämta hem Thelma igen :-) Man längtar efter henne så man blir tossig mellan varven hon är hos uppfödarna, då jag jobbar.


Nä, batterierna är urladdade för ikväll och jag kan knappt bärga mig till att slänga mig i sängen... Har ett tungt lass grus i ögonen, känns det som. 

Ifall jag hinner imorgon, så kikar jag in hos er alla :-) Annars får det bli på onsdag, då jag är ledig och har något mer tid över att sitta lite vid datorn.
 
Godnatt och kram,
Sofie.

   

Fina presenter

57909-284Ikväll har vi varit och hälsat på sambons föräldrar, och där var även sambons mormor och hennes karl. 
Fick dessa underbara studentpresenter av dem; en griffeltavla från Pentik format som ett hjärta och en bok "Krumilurpiller" (som är en samlingsbok med kända citat ur Astrid Lindgrens filmer). Tusen tack, vad ni är rara!

Tidigare ikväll var jag även och lämnade Thelma hos uppfödarna. Det kändes fruktansvärt tråkigt, hon har kommit in i "familjen" så bra och så fort. Det känns genast tomt...

Jag hämtar henne på fredag-eftermiddag igen, och då ska vi åka ut på stugan tillsammans med min pappa och sova där under helgen. Gud vad lilltjejen ska få kuta av sig där. Hon kommer förmodligen ha jättekul medan jag och pappa "gör sommar" på stuggården.
 

Imorgon börjar jag jobba och det är jättepirrigt. Har ett uns nervositetsfjärilar som susar runt i magen, men jag tror och hoppas att det kommer bli superkul och trevlig att jobba på Läns Psyk i sommar. Cykla ska jag iallafall göra till och från jobbet varje dag (4 km enkelväg), får hoppas att dessa extrakilon som smugit på under vintern försvinner då. *s* 

Hoppas ni alla har haft en trevlig dag, trots det kalla och regniga vädret som rått (iallafall här, 8-9 grader har tempen visat). Men det är såna´ dagar som är till för att avjnuta en bra bok, se en film, kanske passa på att städa lite, möjligen baka och umgås inomhus över en kopp kaffe.

Sofies vill-ha från IKEA

57909-283

Listat

Har nu sett denna lista florera runt bland bloggarna och kunde inte motstå att hänga på jag med!
ACCESOARER:

Väska:
En ganska otymplig men väldigt praktiskt sidoväska (beige med svarta ränder) som jag hänger över axeln. Slukar hur mycket grejor som helst; precis vad jag behöver! Behöver aldrig heller hålla reda på den då den hänger tryggt runt halsen (en handväska skulle jag schabbla bort på tre röda).

Plånbok: En bleklila, fallfärdig börs från Wedins en gång i tiden. Att den håller är ett under, men på något märkligt vis känner jag en hatkärlek till den.

Solglasögon: Jag har haft hur många solbrillor som helst, men alla har fått smaka på samma öde. Jag har haft sönder dom. Några par har jag råkat sätta mig på, andra har mosats i väskan, ett par trampade jag på i samband att dom föll ner på golvet o.s.v. Just nu är jag solbrille-lös och det känns nästan meningslöst att köpa ett nytt par...


TEKNIK: 

Mobiltelefon: *springer och kikar* En Motorola... någonting. Låt mig tillägga att jag inte är och aldrig har varit tekniskt lagd. Aldrig någonsin, och kommer nog aldrig blir det heller. Det tog mig ungefär ett halvår att förstå mig på den här mobilen. Kan ännu inte skriva ett sms helt smärtfritt.

Tv: *springer iväg återigen* Det står Panasonic på den. Och den är ganska stor, fast ingen plattis.

Dator: Samsung SyncMaster 913v, står det iallafall på skärmen.


BADRUM: 

Tandkräm: Colgate.

Tvål: Växlar mellan Palmolive eller Dove, med olika dofter.

Hårprodukt: Jag byter ofta schampo och balsam, och tilläggas bör att jag alltid måste ha i balsam; annars blir mitt hår en riktig trasselsudd. Också väljer jag alltid hårprodukter för "torrt och skadat hår", för mitt hår är en riktig rishög. Har nästan alltid uppsatt, är urusel på att toppa det!

En gång i veckan, ibland fler, kör jag med Fruktis hårinpackning också. Använder aldrig hårspray, mousse eller annat. Det tär för mycket på mitt stackars hår.

Huvudvärkstablett: Voltaren. Och har haft migrän sedan jag var 11 och behöver lite starkare preparat.

Doft: Då var det detta med parfymer. Jag älskar parfymer, men anser mig aldrig ha råd att "unna" mig en. Jag använder nästan aldrig parfym. Har just nu en billig variant från Åhléns (tror jag), som jag sprutar på mig ibland vid fest. Hade inte tackat nej till Céline Dions parfymer :-)

Hudkräm: En (namnlös?) hudkräm som mormor köpte till mig via någon som sålde för Oriflame.

Till ansiktet: Olay Classic. 

Schampo: Se hårprodukt.
 
Balsam: Se hårprodukt.


MAT OCH DRYCK:

Mineralvatten: Ja, tack! Min absoluta favoritdryck. LOKA citron och LOKA päron heter mina älsklingar.

Vin: Castillo De Gredos, vitt.

Bröd: Riktigt, riktigt grovt fiberbröd (med massor av keso på och grillkrydda och paprika! *mums*)

Choklad: Skulle jag aldrig kunna leva utan!


HEMMA:

Säng: En dubbelsäng i ek som heter MALM. Kommer ej ihåg om den kommer från Mio eller EM.

Lakan: Hederliga, klassiska bomullslakan från Hemtex.

Porslin: Det mesta kommer från Dollarstore, men mina pärlor är de 6 mörkbruna, rejäla tallrikarna från Åhléns. Dom känns vardagslyxiga. *ler* Sedan älskar jag våra Filippa K-koppar. Dom är hur goda som helst att dricka ur. Och snygga.


FÄRDMEDEL:

Bil: En Volvo 740 - 88 (guldfärgad) som jag bara innerligt in i hjärtat älskar! Lättstyrd, lätthanterlig och med gudomlig svängradie.

Flygbolag: Jag har åkt flygplan ett x antal få gånger i mitt liv, så jag ska inte uttala mig. Jag åker, blundar vid starten och vid landningen och känner en enorm lättnad när vi är framme. Helskinnade.

Taxibolag: Jag åker ytterst sällan taxi, och har aldrig reflekterat över vilket bolag jag åkt med.


MEDIA:

Magasin:
"Lantliv" och "Drömhem och trädgård".

Dagstidning: PT (Piteå-Tidningen).

Sajt: Vovve.net, blip.se (är såld på Yatzy't) och alla underbara bloggar jag läser!
 

ÖVRIGT:

Frisörsalong: Klipper mig helst "privat" hos någon i vänskapskretsen som kan toppa billigt, men lyxar jag någon gång till det hos frisören gör jag det på Hår & Hud här i Piteå.

Bank: Sparbanken Nord.

Cykel: En blå gammelcykel som jag fyndade på Reprisen i Öjebyn i våras för 250 kr. Underbar att cykla på trots ett vint bakhjul!

Tisdagstema: natur

Det är ett tag sedan jag var med i tisdagstemat nu, så jag kände att det var dags att haka på igen :-)57909-282Nu undrar ni kanske vad i helskotta detta är?! Det är små övergivna fågelbäbisar, som kusin M hittade i naturen här om dan´. Dom må vara nakna och seniga, men är dom inte söta ändå dom små krakarna? :-) Vi får nu hålla tummarna att dom överlever efter den hårda starten i livet. Tur att kusin M tar väl hand om dom. De har verkligen piggnat till efter upptäckten.

Koppelträning

57909-281


Thelma har fått springa lös ute de här dagarna hon har varit hos oss. Valpar håller sig gärna nära flocken. Men Thelma är en tuff dam och har börjat utöka sitt rörelseterritorium. Och ju tuffare hon har blivit ju närmare har hon vågat sig på vägen. Vilket mardrömsscenario om hon skulle springa ut på vägen i samband med att en bil kommer och inte hinner bromsa!

Så jag tog tjuren i hornen och bestämde mig för att det var dags att introducera kopplet. Alla valpars mardröm, men som dom senare kommer tjuta av lycka när det åker fram.

Först lät jag Thelma få nosa på kopplet. Kul tyckte hon, det var ju härligt tuggmotstånd i den här bitleksaken! När hon enbart nosade på det berömde jag och sa "koppel" för att hon senare ska förknippa det ordet med att det är dags för promenad. Jag hakade på kopplet i halsbandet inomhus och berömde henne för att hon inte gjorde något motstånd eller ryggade tillbaka.
 
Jag bar henne ut på gräsmattan utanför området för att hon inte skulle bli stressad av barn och ljud inne på området. När jag släppte ner henne på gräsmattan antog hon att det skulle vara som vanligt; att hon får sätta iväg i full fart och hitta något trevligt att inspektera och bita på. Men nu tog det ju tvärstopp efter ungefär en meter.

Med ny sats och på nytt försök att slänga sig iväg tog det tvärstopp igen. När hon kommit till underfund att det var "bitleksaken" som höll henne tillbaka blev det full aktivitet med att få av sig det "förbaskade repet". Hon gned sig mot marken, försökte lirka sig ur halsbandet och ruskade på huvudet. 

Jag väntade ut henne tills hon lugnat ner sig. Berömda när hon slutade göra motstånd. Började gå lite sakta och berömde när hon följde med; stannade när hon gjorde nya motstånd och väntade ut henne för att sedan börja gå igen.

Uthållighet ger resultat! Hon började nog inse att motstånd var meningslöst och traskade, något motsträvigt, efter. Så nu är det bara att kämpa på från och med här :-) Hon är väldans lättlärd.


Vi jobbar även på lätta kontaktövningar (vill inte att hennes hjärna ska koka över de här första dagarna, så vi tar det piano). Jag håller en godis i handen en bit från ansiktet och säger "Thelma" (eller ibland ingenting alls). När hon tittar mig i ögonen får hon godis och massor av beröm. Jag hoppas att vi ska ha nytta av detta i senare lydnadsträningar och i agility.       

Mairo

57909-280


Det var länge sedan jag skrev något om inredning här på bloggen. Det har blivit på tal om så mycket annat, inredningen har liksom klämts ihop åt sidan. Så som plåster på såren slänger jag in en bild på de jättefina Mairo-underläggen som jag fick av mamma på studenten. Fungerar utmärkt som insynsskydd i köksfönstret! Och dessutom är dom fantastiskt snygga att titta på när man äter frukost. Två-funktionellt, kan det bli bättre? *ler* 

Nytt tillskott

För några veckor sedan tingade jag en Border Collie-valp. Det har jag inte nämnt på bloggen, men det gör jag ju nu. *ler* Thelma heter den lilla busiga damen som jag har tänkt ska få prova på både allmän lydnad, agility och vallning. *längtar*

Alla mina lediga dagar (vilket faktiskt är ganska många) i sommar ska jag ha henne här hemma för att ta hon permanent den 3:e augusti, då jag slutar jobba. Ett stort, varmt tack till uppfödarna i Sjulsmark som erbjöd sig att ta hand om henne när jag jobbar. Tusen slängkramar till er!  

Igår kväll hämtade jag hem henne och kommer ha hon till på onsdag för att sedan hämta hem henne igen på lördag också kommer det rulla på lite så hela sommaren.

Hittils har det gått jättebra. Under bilresan hem sov hon och likaså hela natten. Underbart! Det är inte första valpen jag har, men valpminnet har verkligen fått sig en rejäl uppfräschning :-) Man hinner glömma mellan varven det här med tidiga mornar, alla möbler som får sig en doning med sylvassa valptänder o.s.v.

Med sina struttande och något ännu ostadiga steg har hon hoppat in och beslagtagit en varm plats i våra hjärtan!
Hon är fruktansvärt social. Inget främmande far här ifrån utan att ha fått sig en rejäl dos charmiga, blöta hundpussar.57909-279


57909-278
 

Bilder från gårdagen

57909-276

57909-277

57909-275


57909-274

"ES3B tjalalalala"

57909-273


Nu är jag mallig och väldans glad! Jag fick nämligen en EOS 400D i studentpresent av mamma, pappa och sambon igår *ler stort* Traskar runt som ett jehu i lägenheten och fotar allt tänkbart, försöker lära känna kameran och dess inställningar. Det ÄR så KUL att fota med en BRA kamera!


Gårdagen blev rätt intensiv. Här kommer en liten (ja, jag vet inte om den blir så liten... *s*) sammanfattning.


Kl. 06.00 steg en otroligt trött Sofie upp och övervägde att strunta i champagnefrukosten och sova vidare, men jag bet ihop och steg upp i alla fall. För kusin M's skull.

Kl. 07.30 champagnefrukost i Badhusparken. Att inte ha ätit frukost/mat + alkohol är som känt ingen bra kombination...

Kl. 08.30 Lite rep inför konserten.

Kl. 09.00 Tal av rektorn + sång och stipendiumutdelning i matsalen.

Kl. 10.00 Vi har konsert på skolgården. Allt flyter på bra, och jag sabbade inte pianosolot på sticket i Efterfest *ler* Hade varit väldigt nervös inför det.
 
Ca kl. 11.00 Klassen träffas med några lärare i ett klassrum och vi får kycklingsallad och tårta + betygen.

Kl. 12.33 UTSPRINGET! :-) Mamma, mormor, moster S, moster L med barnen, sambons föräldrar och farmor väntar utanför med plakat och blommor. Efteråt åker vi den traditionella vagnen runt stan som klassen pyntade i onsdag (jag var dock inte med på pyntet).

Ca kl. 13.30 far jag och kusin M hem till mig och förbereder studentfikat.

Kl. 15.00 Främmandet kommer.

Kl. 17.00 Sista främmandet far och jag och kusin M segar ner i soffan, trötta och färdiga efter dagens hålligång.

Kl. 19.00 Kusin M's pojkvän + kompisar anländer och festen startar.

Ca kl. 20.00 Vi far in till stan till en fest där och strax därefter går vi ut på Statt.

Kl. 24.00 Jag är så knäckt och orkar knappt hålla upp ögonen så jag och sambon går hem.


Ja, så såg väl studentdagen ut för min del. Nu är den över, gymnasietiden! *bragd* 


-----------------------------


Förresten. I förrgår hade jag och en klasskompis en diskussion gällande hur man säger:

- ett husvagn (jag hävdar men klasskompisen tror att det är influerat av pitemålet)
eller
- en husvagn (klasskompisen hävdar men jag tror att man kan säga både och).

Ja, vad är egentligen grammatiskt rätt? Nu får ni hjälpa mig :-)


Hoppas ni alla får en skön helg!
Kram, Sofie.  

Balen 2007

Så var balen "avverkad" och studenten är två dagar närmare.
 
Gårdagen var stress, stress, stress riktigt fram tills vi for. Först på plats, på röda mattan, kände jag lugnet. *puh*
Halv 6 fick vi stiga ur bilen, vandra in, fotograferas och ta plats i restaurangen där vi åt. En trevlig kväll, som slutade ganska tidigt för våran (jag, sambon, kusin M och hennes pojkvän) del. Vi var ganske "ömse pömse" hela högen; kl. 23.45 styrde vi kosan hemmåt och insåg fort att efterfesten inte skulle bli långlivad. Klockan 02 gav vi upp och intog ryggläge i sängen och jag somnade omedelbart.
 
Har känt mig helt knäckt idag och slänger mer eller mindre in lite bilder från gårdagen :-) 57909-271


57909-272
 


Nu ska jag slänga mig i duschen och sedan krypa till kojs, tröttheten klänger riktigt över mig.
Kram, Sofie.

Studentveckan

57909-270

Ytterligare en solnedgång som jag fotade förra helgen över Fjörn i Norrfjärden. Visst är det vackert när solnedgången speglas i vattnet?Så är äntligen studentveckan här och dagarna kan väl beskrivas som ganska o-mycket-att-göra. Så skönt! Det enda som återstår är att repa inför konserten som vi ska ha på studentdagen på förmiddan´. Alla musikestet 3:or har nämligen en konsert på studenten varje år. Och i år är det våran tur :-)
 

Veckan ser ut så här:


Idag, Måndag: Eftersom betygen har satts (förra veckan) så har vi inga riktiga lektioner. Jag vet faktiskt inte vad som händer idag, förutom att vi ska handla på Coop (!) för klasspengarna vi fått ihop genom konserter.

Jag och kusin M ska planera studentkvällen.


Tisdag: Balen! Kring 14-tiden ska jag till moster som ska sätta upp mitt hår, sedan bär det av hemmåt för ytterligare fix och sedan kommer kusin M och hennes pojkvän E och det blir förfest och fotografering här. Balen är för övrigt 17.30 (tror jag) på Pite Havsbad.


Onsdag: Lediga. Tror att vi ska pynta studentvagnen då.


Torsdag: Rep inför konserten.


Fredag: Studenten! Den efterlängtade dagen med stort D! *ler*


Jises, vad fint väder vi hade igår! Riktig sommarvärme; närmare 30 grader! Brände mig rejält efter en långprommis med kompis L och hennes vovve Caliber. Så lagom till balen har jag nu två vita "axelbandssträck" över axlarna... och jag som har halterneckknyt på klänningen. *hm* Får väl försöka sminka över de vita sträcken på nåt vis...

Och idag är det minst lika varmt! Ska försöka hålla mig undan solen idag, vill inte se ut som en sönderbränd tomat imorgon *s* Jag bränner mig så himla lätt.
 

Hoppas ni har haft en trevlig helg, kikar in hos er alla senare :-) 
Kram, Sofie.