Majhimmel

Jag tycker att det inte finns någon tid på året som har så levande och överraskande vackra solnedgångar som maj månad. Det har blivit en och annan solnedgång fotad den här månaden kan jag lova :-) Jag är helt fascinerad av solnedgångar, det väcker så mycket känslor och framförallt är det stämningsfullt.
 
Här bjuder jag på några bilder från igårkväll. Hela lilla "familjen"; jag, sambon och Fanny, begav oss ner mot vattnet som ligger strax nedanför oss.

 

57909-269


Solnedgången speglar sig över vattnet...


57909-268


Sundet är vackert även på dagtid, men det är ingenting motför kvällen :-)


57909-267



"Sa nån underbett??"




57909-266
 

"Kan vi inte gå hem nu mamma? Du har fotat nog!!"


Imorgon är det äntligen fredag och helg.
Ifall jag inte hinner slänga in något inlägg imorgon så önskar jag er i förväg en riktigt, riktigt trevlig helg!

Kram, Sofie.

Blommor på balkongen

Det har varit en tung dag idag. Att Katitzi är i hundhimlen nu är ofattbart, känns märkligt och framförallt tomt. Saknaden är enorm. Men man tar en dag i sänder, minns de fina minnena och tillåter sig sörja.

Vill tacka för alla fina, rara kommentarer ni lämnade igår. Det värmer och stödjer oerhört mycket!
Miljoner tack!!



57909-263



Köpte för några dagar sedan nya blommor till balkongen plus att jag har planterat mina fröer i krukor som vuxit sig hyfsat stora nu :-) Känns härligt med en blommande balkong och har fått rätt mycket dille på blommor och plantering... Längtar till den dag man har en stor, ljuvlig trädgård att påta på i!



57909-264



Hoppas ni alla har haft en trevlig onsdag!
Kram, Sofie.

Tung sorg

57909-260


I söndags tog vi det tunga beslutet att låta Katitzi vandra vidare. Hon har de senaste månaderna visat tecken på hormonell obalans - alltså blivit aggressiv, främst mot andra tikar (som hon flugit på oprovocerat) men även mot främmande som kommer och hälsar på. Att ha en hund som man inte till hundra procent kan lite på, om än hon är go´ mot oss i "flocken", tär mentalt på en som ägare.
 
Mot oss i familjen är hon fruktansvärt snäll och hon visar på alla sätt att hon älskar oss högt över skyarna, liksom vi älskar henne lika mycket tillbaka. Jag klarade inte av att vara med på hela avlivningen som skedde i morse i Gammelstaden på Djursjukhuset. Tårar har fällts, och fälls ännu, så det hade kunnat bilda en hel flod. Man känner ånger, dåligt samvete och en enorm saknad. Jag ser henne överallt. Hör hennes andning. Känner hennes närvaro. Men hon finns inte längre bland oss. Det är en stor, svår och tung sorg att bearbeta. Men vi vet att vi tog det rätta beslutet. Nästa anfall kunde ju ha gått mot ett barn.

Men vi minns henne med stor, ömsesidig värme och kärlek och jag hoppas att hon lyckligt får skutta vidare på eviga ängar i himlen som den härliga afghan hon var när inte hjärnspökena härjade i hennes huvud.
Ett stort hål har lämnats tomt. 


 ~

Vila i frid älskade, älskade gumman.
Du kommer leva kvar i våra hjärtan, minnen och sinnen.

Midnightdream November Rain
♥ Katitzi ♥

2004-11-17 till 2007-05-29

~

Inhandlat

57909-259



Tänkte att ni skulle få se en liten titt på dagens (senare) inköp :-)

Den svarta väskan med broderade rosor i silvertråd ska jag bära på balen (har dock tagit bort "hjärt-detaljen") till en svart klänning och de svarta skorna på bilden med strassdetaljer. De vita skorna ska jag ha på mig på studenten till en, självklart, vit klänning (skjortklänning för att vara mer exakt).

Nu längtar jag om möjligt mer! *ler stort*

Åter igen, TREVLIG HELG och framförallt önskar jag er en trevlig Mors Dag!
Kram, Sofie.

Dollarstore

57909-257



Idag öppnade Dollarstore i ny, större lokal och med säkert tredubbelt så mycket utbud. Var naturligtvis tvungen fara dit för att checka, och kom hem med mitt livs första alldeles egna (levande) orkidé (50 kr). *ler* Jag har ingen aning om hur den ska skötas, men jag vet att jag ska ha en liten bok om Orkidéer i mina gömmor. Får nog leta fram den snarast.



57909-258



I övrigt köpte jag en kruka (en vit med snirkligt vitt, ingraverat mönster) till blomman, en "mysdress" (50 kr, sjukt billigt), lite hudvårdsprodukter, glödlampor, en vit bordstablett (som jag har lagt ute på balkongbordet) och sötsaker (har nog aldrig varit på Dollarstore och kommit ut utan något gott).

Väntar nu på att kusin M ska sluta för dagen så vi kan dra ner på stan och inhandla diverse attiraljer för balen och studenten. Jag måste köpa ett par balskor, ett par studentskor och lite småfix till håret (balfrisyren). Ser verkligen, verkligen fram emot balen! Tänk att få gå på röda mattan...! *s*
 
Trevlig helg på er alla! 
Kram, Sofie.      

Tisdagstema: siffror

57909-256



Det är mer fullt upp nu än någonsin. Trots att vi, jag och min kusin, kunde lämna in projektarbetet idag (som verkligen har varit a pain in the ass) så känns det som att det är än mer kvar att göra.

Jag håller stenhård räkning på dagarna som är kvar till studenten, och därför tänkte jag att min lilla fina lapp jag har hängt upp kylskåpet kan passa bra till veckans tisdagstema som är siffror :) Varje dag bockar jag av ett datum, och trots att jag nu avverkat halva listan (gjorde den i slutet av april) så känns det som att studenten aldrig kommer närmare, med tanke på allt som är kvar att lämna in/prov som ska skrivas/redovisningar. Lite som att stå och trampa i gyttja.
 
 
För att vara exakt är det; 17 dagar kvar, men 12 skoldagar kvar.


Nä, nu skriker skolarbetet efter mig i vardagsrummet och tycker jag ska fortsätta plugga in harmonisering, mollskalor och funktionsanalyser till morgondagens GEMU (gehörs- och musiklära) prov.
 
Kram, Sofie.

Trevlig helg!

57909-254

Foto: Sofie 2006, Midsommar



Idag, eller rättare sagt efter middagstid, åker vi ut på stugan och blir där över helgen tillsammans med mina föräldrar och min moster och hennes sambo.  Hoppas att solglimtarna som visat sig hittils idag fortsätter hålla sig framme och att vi slipper regn och rusk så man kan vara utomhus!

Jag önskar er alla en trevlig helg! Har varit så mycket i veckan att jag knappt har hunnit kika in hos er, men det ska jag göra nu :-)

Kram, Sofie.

Fors

Igår när jag och kusin M satt med projektarbetet hemma hos oss så kände vi att orken började tryta och att vi behövde göra någonting annat en stund för omväxlings skull. Så vi tog bilen och bestämde oss för att köra längs någon väg vi aldrig följt förut. Vi styrde kosan mot Svensbyn och gled in där på några småvägar. Sedan tog vi oss in till Svensbyn igen och fortsatte rakt igenom och plötsligt så uppenbarade sig en vacker liten fors med rastplats som jag aldrig sett förut! (och då är jag ganska "berest" inom våran lilla kommun). 

Vi stannade till där och jag passade på att fota litegrann. Tänk att en liten oskyldig biltur kan leda till små "smultronställen" :-)   


57909-251


Vackra svanar på en äng...

57909-252


Var ska denna väg ta oss månne?


57909-253


Forsen. Jag och kusin M bestämde oss för att här måste vi grilla någon härlig kväll i sommar... (fanns både grillplats, utedass, vedbod och bänkar med bord)



Nu har hyllan kommit upp på den nytapetserade väggen, så nu fattas bara två tavlor som ska upp!
Sedan slänger jag in en bild på resultatet!

Kram, Sofie.

Tisdagstema: hållbar

57909-250
Foto: Sofie 2007, Thailand



Vad är hållbart om inte en kokosnöt?
"Pappa, jag kan inte få upp min kokosnöt..." *nynnar* :-)

PS-sjuk

57909-249

PS är ju bara så kul! Har blivit som en drog. Sambon installerade PS på våran dator igår (har tidigare suttit hos mina föräldrar) och nu kan jag inte slita mig från skärmen. Farligt, farligt :-)

Läntar tills sambon får upp hyllan på den nytapetserade väggen, så jag får börja ställa iordning och sedan ta en bild så även ni får ta del av resultatet! :-) Är supernöjd!

Nu ska jag slurpa i mig en kopp kaffe och sedan sätta mig ner i lugn och ro och läsa "världsbladet".

Ha en fin dag allihopa!!
Kram, Sofie.

Nytapetserat

57909-248


Vill börja med att säga ett stort GRATTIS till faster Åsa och kusin Lisa som fyllt år i dagarna!

Så var ESC över för detta år, och nästa år tycker jag att vi döper om det till ECC - Eurovision Clown Contest.
Hur Ukraina kunde komma på ANDRA plats är för mig helt obegripligt. Jag lovade mig själv att om dom skulle vinna skulle jag aldrig någonsin mer se ESC. Tro nu inte att jag är humorlös, men hur kul var detta på en skala, i något som dock ska föreställa en seriös sångtävling? Glad var jag att Serbien vann (och inte Ukraina alltså), fast jag inte ens minns hur låten gick...

Idag har vi fått upp fondväggen i köket. Blev så fint så det är inte slugt!! Och fort gjort var det också. Mamma och sambon turades om att sätta upp våderna och vips - så var´e klart! :-) Imorgon kan jag nog visa någon bild så ni får se.    


Ha en fin kväll!!
Kram, Sofie.

ESC 2007, Helsingfors

Har blivit väldigt lite tid vid datorn den här veckan, så ifall ni tycker att jag har lyst med min frånvaro så kan jag säga att jag har varit djupt försjunken i skolarbete varvat med vila på grund av förkylningen (en riktigt envis sådan!) men även vårstädat (vilket fick förkylningen att blossa upp något - smart drag, Sofie!)
 
Ikväll är det ESC 2007, och jag ser framemot en riktigt spännande och nagelbitande final! Otroligt svårt att tippa vem som skulle kunna ta hem guldet... Årets ESC är en salig kompott av arga tjejer, pojkband, Idol-vinnare i diverse länder, knäpproliga låtar (läs Ukraina...), operatechno och flygplanspersonal.

Såhär tycker jag om årets bidrag i finalen:


1. Bosnien-Hercegovina | Maria - Nameless River.

Videon är förslående vacker liksom sångerskan. Men nu är det ju inte det som spelar roll, utan låten.
Låten är pampig och känns välgjord, men känns som att den är femton minuter lång och inte tre.
 

2. Spanien | D'Nash - I Live You Mi Vida.

Pojkband är inte min grej. En "in-och-ut" låt i mina öron.  


3. Vitryssland | Koldun - Work Your Magic.

Vitrysslands Idol-Måns? Låten har faktiskt växt lite sen jag hörde den första gången. Om några lyssningar till kan jag nog kanske ge den godkänt. Men kan inte komma ifrån att den känns för vanlig.


4. Irland | Dervish - They Can't Stop The Spring.

Underbar inledning. Jag är svag för irländsk folkmusik... Men den här når ändå inte ända upp. Känns fort enformig och jag vill liksom trycka på en "spola-fram-till-nästa-låt-knapp".


5. Finland | Hanna - Leave Me Alone.

Medryckande, den här gillar jag! Börjar genast spreta och vifta med tårna i takt och refrängen sätter sig fort och jag sjunger med. Fantastisk röst.


6. Makedonien | Karolina - Mojot Svet.

Pianot i inledningen ger mig gåshud varje gång - så vackert! Den här låten har verkligen växt sedan jag hörde den första gången. Karolina har underbar röst, om än det brister lite ibland... Klart en favvo! 


7. Slovenien | Alenka Gotar - Cvet Z Juga.

En låt som har några höjdpunkter, men de höjdpunkterna är för få och lyckas inte övertyga mig att gilla låten.


8. Ungern | Magdi Ruzsa - Unsubstantial Blues.

Låter till och från som Jill Johnson "Hopeless Devoted To You". Stör mig så mycket på det att jag nästan glömmer bort att lyssna på låten - varje gång. Men sångerskans fylliga, djupa, klara sångröst får definitivt en femma av fem.


9. Litauen | The 4 Fun - Love Or Leave.

Här kommer programmets första paus där jag ska passa på att poppa mer popcorn och gå på toaletten.


10. Grekland | Sarbel - Yassou Maria.

Har aldrig varit något fan av Ricky Martin och diverse kopior men aouch, jag gillar den här låten! Killen liksom refrängen känns kaxig och är verkligen medryckande!
 

11. Georgien | Sopho - Visionary Dream.

Här har vi Sofies musiksmak i ett nötskal! Lite opåtagligt, lite spretigt, lite mystiskt och framförallt vackert och oförutsägbart. För tankarna till min tidiga tonårsidol Björk.
 

12. Sverige | The Ark - The Worrying Kind.

Texten har ett djup och dom är ju, som Charlotte Perelli sa i förprogrammet, äkta. Synd att låten är så sönderspelad på radio, jag har slutat ryckas med. Men naturligtvis hoppas man ju på vinst för Sverige.


13. Frankrike | Les Fatals Picards - L'amour À La Francaise.

Refrängen är bra och jag gillar killens röst och mellanspelen. Men någonting känns tillbakadraget och låten öser inte som den verkligen till sin fördel skulle borda göra (väntar ständigt på att trummorna ska dra igång lite mer). Men klart godkänd! 


14. Lettland | Bonaparti.Iv - Questa Notte.

Kvällens andra paus. 


15. Ryssland | Serebro - Song #1.

I refrängen tänker jag direkt på Elin Lanttos "Money" som hon tävlade med i årets Melodifestivalen.
Men de här tjejerna sjunger betydligt bättre och låten är medryckande, kaxig, tuff och en favorit hos mig!
 

16. Tyskland | Roger Cicero - Frauen Regier'n Die Weit. 

Detta kan jag inte annat än gilla! Klockren sång och mysig jazz. Och pianospelen...! *mm mm mm* :-) Låten är en skön utstickare med tanke på sin genre.  


17. Serbien | Marija Serifovic - Molitva.

Detta ska ju tydligen vara en storfavorit. Fin röst, tilltalande refräng, intetsägande.


18. Ukraina | Verka Serdutjka - Dancing Lasha Tumbai.

Vad är detta egentligen?! Knastechno? En tyskalektion? Barndans? En kulrebellisk ESC-låt? Sitter mest och gapar och kliar mig i huvudet. Kan liksom inte greppa den.  


19. Storbrittannien | Scooch - Flying The Flag (For You). 

Nämen huga, var är spyhinken?! Här har vi vanligaste ackordföljden till halvdana sångröster, meningslös text och urvattnad trummaskin. Känns bara billigt, pinsamt och som något man rört ihop i sista stund.
 

20. Rumänien | Todomondo - Liubi, Liubi, I Love You.

Ytterligare en svårgreppad låt. Varför ska den gå fortare och fortare och ha så många osamspelta sångare? 
Enformig.


21. Bulgarien | Elitsa Todorova & Stojan Jankulov - Voda.

Som musikälskare och ständigt törstande efter något nytt som överraskar öron och sinne så fullkomligt älskar jag den här låten! Sångerskans "hih" som återkommer flera gånger i låten, de läckra trummorna och bara själva framträdandet är så HÄFTIGT och sticker ut. Snabbt hamnade denna låt, liksom Georgiens, i min MP3 och jag får aldrig nog! Fantastiskt.


22. Turkiet | Kenan Dogulu - Shake It Up Shakerim.

I sommar vet jag vilken låt vi kommer att få dansa till på Statts dansgolv! I början var jag skeptisk och tyckte att den var enformig men nu... *svänger lite motsträvigt på höfterna i takt med r'n'b dunket*


23. Armienien | Hayko - Anytime Time You Need.

Oj, lyssnade jag på en låt??  *anstränger mig för att lyssna*... Oj, lyssnade jag på en låt?!
Gud, intetsägande och tråkigt.

 
24. Moldavien | Natalia Barbu - Fight.

Ytterligare en av mina favoriter :-) Påminner om Finlands bidrag. En låt med budskap, förträfflig sångröst, tuff tjej. Älskar violinspelet!



Vilken är eran favorit ikväll?

Ska kika in hos er lite senare idag, nu väntar projektarbete.
Ha en underbar lördag!! :-)
♥ Kram, Sofie.
 
 

  

  

  


  





   

Hjälp efterlyses!

Nu är det så att jag har fått en idé om att göra någon slags avdelare mellan köket/"hallen uppe" och vardagsrummet. (OBS! Den schnyyygga terracottafärgade mattan ska bytas ut till sommaren *ler* ;-)

Så här ser det ut nu:


57909-245



Sett från vardagsrummet. Dörren till höger leder till toaletten/badrummet. Och det är från höger vägg sett på bilden som jag ca. 1 meter ut skulle vilja ha något som delar av för att ge vardagsrummet en mer "egen" känsla.

 

57909-246



Såhär ser det ut från kökshållet (så alltså från vänster vägg sett på bilden).

Hittils har jag funderat på antingen en skärmvägg eller att man hänger upp en stålvajer med en eller två fransgardiner på (mest troligt vita *ler*).

 
57909-247




Vad tror ni? Vad tycker ni?! Har ni några fina tips eller idéer?? Hjälp och smakråd mottages varmt! :-)
 

Kram, Sofie.

Tjuvtitt...

57909-244



Nu äntligen börjar förkylningen ge med sig. Har iallafall ingen feber och halsontet är nästan väck :-) 
Men är fortfarande väldigt "näpp i täsan" och hostar (borde ha fått ett 6-pack på magen vid det här laget!!)

För några veckor sedan skulle vi tapetsera i köket; en fondvägg på en väldigt liten plätt. Vi fick några överblivna rullar av min moster (från det vi tapetserade fondväggen i deras sovrum) som vi skulle sätta upp.
 Det hela slutade med att sambon beskar en tapet fel (är mönsteranpassning) och då räckte inte rullarna. 
Jag slet ner tapeten som vi fått upp på väggen och röt "vi skiter i det här" (tröttheten talade :-)

Men förra veckan så beställde vi en ny rulle (och nytt mönster). Sambon hämtade den igår - så på nytt försök, nya krafter och med min mors hjälp ska vi få upp den så fort som möjligt :-) Ska bli såå spännande! *jippi*


Nu måste jag sortera tvätten inför tvättiden kl. 12!

Ha en fin dag!! 
Kram, Sofie.

  

Tisdagstema: vänner

57909-243

Foto: Sofie 2007



I febersvettiga kläder och med snörvlig, söndersnyten näsa kravlar jag mig fram till datorn bland snorpapper, nässpray, värktabletter och halstabletter och slänger in veckans tisdagstema som är vänner.

Alla mina goa, rara, fantastiska vänner ska veta att dom har en stor, varm plats i mitt hjärta liksom ni lika fina bloggvänner som lämnar alla underbara kommentarer! :-)

Önskar er en fin dag!
Kram, Sofie.

Jippi!!

57909-242

Foto: Sofie 2006/2007



Jag vill verkligen inte verka som att jag skryter, men jag har äntligen lyckats med en bild i PS!!! Efter flera veckor av försök, försök och återigen försök har jag äntligen fått en hum om hur PS funkar. Så första alstret bidde denna ovan, som (från början) föreställer min lillebror på midsommar som står på en klippa och håller ut händerna i gassande solsken och kornblått hav i bakgrunden. Tänk vad man kan förändra, förvandla och manipulera med PS!
En helt ny värld (hundra år efter alla andra) har öppnat sig för mig! *skratt* :-)

Ha en fin dag!
Kram, Sofie.

Badrum

Vill börja med att tacka för alla svar på min kamerafråga!! Fick många fina tips!! :-)
Tusen tack!!!



Jag är väldigt, väldigt svag för vitt med alla sina nyanser. För någon vecka sedan målade jag om badrumsskåpet och spegeln i badrummet från träfärgat till vitt. Så i mitt makeover-iver bestämde jag mig också för att inhandla lite nya attiraljer till badrummet sist vi var på IKEA. Var naturligtvis inne på ett nytt duschdraperi i vitt och en ny badrumsmatta i vitt o.s.v. Men när jag stod där på IKEA kände jag bara "gud vad kul det skulle vara att testa någon ny färgskala". Så i min kundvagn hamnade två svarta, runda badrumsmattor och ett mörkbeiget mönstrat duschdraperi. En svag ångest rann genom kroppen och jag kände mig för en stund lite för vågad...

Men väl hemma och när jag fått allt på plats så kände jag en lättnad. Det blev ju riktigt bra! :-) Och det är en rolig kontrast mot resten av lägenheten som badar i vitt. Det svarta och mörkbeiga blev plötsligt en slags färgklick! 

Så här bidde resultatet:



57909-237



Före 



57909-241  



... och efter!



57909-238



Har tyvärr ingen "före-bild" på det här, men så här blev det iallafall.
Alltid svårt att fånga på bild hur det ser ut i verkligheten :-\
Blev sugen på att byta ut golvet också ;-)



57909-240



.. numera en vit spegel.



57909-239



.. och skåpet igen!



Vilket huvvatrist väder vi har här idag. Grått, trist och småregn. Känns som en söndag.
Har blivit bjudna på middag hos sambons föräldrar, så dit ska vi på en stund :-)

Önskar er en fortsatt trevlig helg!!
Kram, Sofie.

Uppbyte

57909-235




Nä, nu känner jag att det är dags att byta upp mig. Är väldigt less på min digitalkamera. Visst tar den fina bilder, men bildkvalitén klår ju inte en system digitalkameras! Har spanat in denna, Nikon D70S.

Som billigast hittar jag på nätet att den kostar 7 995 kr. Inga summor att lägga ut nu, men jag vet vad jag ska lägga undan pengar till i sommar.. :-)

Men det behöver nödvändigtvis inte bli just denna kamera. Jag kanske kan få andra tips av er! :-)

Så jag frågar er med digitala systemkameror:
- Vad har du för kamera, vad kostade den och vad tycker du om den?





Har föresten börjat äta GI-metoden idag! Så nu hoppas jag på ett litet viktras innan balen och studenten (läs klänningarna). Dricker även lite pulverdiet, men överväger att bara köra på GI... man äter gott samtidigt som det är hälsosamt :-) 



Ha en fin dag! ♥
Kram, Sofie.

Tisdagstema: smaker

Nu är jag åter tillbaka här på bloggen. Har samlat på mig lite nya krafter och även fått mycket gjort här hemma. 

Vill börja med och säga tack för era rara kommentarer, jag blir glad! ♥ Jag hoppas att ni alla har haft en jättetrevlig Valborgsmässoafton!

Här hade vi främmande igår, vi grillade (mm, supergott!!), hann med en lång promenad på jakt efter en majbrasa (vi hittade tillsist en liten eld där det satt några ungdomar och där slog vi oss ner en stund), återvände hem till oss och lät kvällen fortskrida här med många skratt :-) Trevligt, trevligt!


Idag är det tisdagstemat, och denna vecka är temat SMAKER.
Har valt att tolka det på två sätt:

 

57909-234



Smaker man känner på tungan...



57909-233





57909-232




... och smaker som i att man tycker något är fint och passar en (i smaken) :-)
Här får ni se hur sovrummet blev hemma hos min moster och hennes familj!

Och visst blev resultatet verkligen smakfullt?? Hihi!



57909-231




Nu ska jag ta och röja upp här hemma efter gårdagens festligheter och senare idag ska jag kika in hos er alla :-)


Massor av kramar!!