Tisdagstema: trasig

57909-497


Det var ett bra tag sedan jag var med i tisdagstemat, har inte riktigt känt inspiration, men idag tar jag nya tag :-) Veckans tema är trasig och ni undrar säkert vad i hela fridens namn den första bilden har med det att göra!

Det är så att på en stor sten på stugan, gjorde min pappa och hans syster när dom var små en and i lera. När jag var liten kunde man fortfarande urskilja att det var en and, men tidens gång har sakta men säkert brutit ner den och nu liknar den mest en stenklump. Så på sätt och vis har den ju blivit trasig. Tycker det är väldigt kul att den fortfarande står sig någorlunda :-) 

Och andra bilden är nog lite mer tydlig. Vet inte om det är snö eller blåst som har trasat sönder sopkorgen, men trasig är den! *s*  


57909-498


Nu är halva taket målat på stugan! Skönt, det går framåt. Och det blir så otroligt ljust och luftigt. Härligt!


57909-499


Thelma njuter ända ut i finger(klo?)topparna av att springa fritt och bekymmerslöst på stugan. Lyckades stanna henne i farten för en liten bild.


Här (nedan) får ni en liten smygtitt på tyget som ska bli på soffdynorna :-)


57909-500

Feng Shui, kruka & stugan

57909-495


Beställde denna bok, Feng Shui för svenska hem, förra veckan och idag kom den i brevlådan. Har redan hunnit sluka mig igenom halva - den är bra och inspirerande! För er som inte har läst den rekommenderar jag den verkligen. Var lite rädd först att det skulle vara superavancerat, men det är det inte alls :-) Tänk att enkla små medel kan förändra stort (om man nu tror på Feng Shui naturligtvis).  


57909-495


Var en snabbis på stan på eftermiddagen och sprang in på Buketten. Där blev jag stormförälskad i en jättevacker kruka! Ja, egentligen behöver jag inga fler krukor för jag har redan på tok för många, men den här var så himla vacker. Den är handgjord och så här stod det på en lapp som följde med:

"This ceramic model has been handcrafted employing old traditional potters technics. Hence the slight variations
in shape, size and color give each piece its own unique, natural charm. All vases and planters are waterproof but because they are made from a natural product they may not always be totally watertight. BoaVista design."
 

Jag älskar sånt som är handgjort och att det syns att det är det också (syns dock dåligt på bilden). Hoppas nu bara att den håller vattentätt :-) Köpte även en blomma, tror att den hette pepperonia. 


57909-496
 

Har som sagt fortsatt med taket idag i vardagsrummet på stugan. Som jag tidigare nämnt har jag problem med nacken och ryggen och det känns ganska fort när man står med armarna över huvudet (är inte så högt i tak men jag är kort) och målar... så jag får ta lite åt gången. Man blir ju så ivrig och vill ha allting klart på momangen! :-) Imorgon visar jag nog bilder på hur det tar sig.  

Mycket trevlig fest

57909-493

En uppmärksam person kommenterade att jag har glömt ett sträck i Peace-märket. Haha, det stämmer bra! Jag tyckte att något inte stämde med symbolen men kunde själv inte sätta fingret på det. Tack för påpekningen! 

Gårkvällen blev väldigt lyckad och trevlig! Tror att det blir en "favorit i repris" nästa år. På festen hade vi en Dracula (sambon), hippie (jag), Marilyn Monroe (kusin M), Dalai Lama (kusin M's pojkvän), Julius Cesar, en ninja, ett monster, James Bond, "Vägverket Produktion" och självaste jultomten. Tänk vad folk är kreativa :-) 

Nu väntar sängen och imorgon tar jag tag i "Projekt: Stugan" igen och då blir det takmålning! Hoppas ni alla har haft en trevlig helg!  

Tomtar & pumpor

57909-490


Idag gjorde jag och kusin M en rajd på stan. Hittade bland annat dessa urmysiga tomtar på Dollarstore! Ja, nu har jag blivit rejält julbiten. Jag kan knappt bärga mig till julpyntningen! Och så mycket fina julsaker dom har överallt på stans affärer!

Imorgon ska vi ha Halloween-fest här hemma hos oss. Vi ska klä ut oss och har laddat upp med lite roliga lekar. Köpte grön karamellfärg som vi ska använda till "häxbålen" :-) Ibland är det kul att bejaka barnet i sig! Självklart har vi (jag och kusin M) gröpt ur pumpor också som vi ska tända ljus i imorgon för att sätta pricket över i:et på maximal mys-rys-stämning. 


57909-492

 

Mina "pumpalster" och...



57909-491



... kusin M's fina pumpor!

Kul att vi fick lite olika stil på dom. Köpte även tre små spökljus; visst är dom ganska söta? :-) Önskar er alla en jättetrevlig helg!! 

Projekt: Stugan & lyxigt bad

57909-488


Idag har jag målat andra varvet på soffstommen. Sedan, hips-vips, tog färgen slut! Jag hann verkligen precis dra sista penseldraget innan burken ekade tom. Så imorgon måste jag köpa mer färg för att kunna börja måla taket. Vardagsrummet ligger till vänster i stugan som ni ser på bilden.


57909-489



I Uppsala gick vi in på Lush, och där fastnade jag för en s.k. badbomb som luktade gudomligt! Jag har varit snål med att våga använda den, eftersom vi inte har Lush i stan. Tjejen i kassan sa att hon var ledsen för att just denna badbomb skulle utgå från sortimentet, för det var hennes favvis. Lucky me som han prova den då, hihi :-) 

Ikväll tappade jag iallafall upp ett hett bad, tände mina röda ljuslyktor från Indiska, släkte taklampan och klev i. Släppte ner badbomben och på ett nafs var den upplöst; en härlig doft spred sig med de varma vattenångorna och små rosenblad började flyta på ytan. Åh, det är vad jag kallar vardagslyx! :-)     

Ljus till jul

57909-487



Varje gång jag handlar på Coop, viker jag alltid av en snabbis mot heminredningen och köksartiklarna. Har nämligen hittat både ett och annat fint där då och då. Och idag kunde jag bara inte motstå den här söta ljusstaken för 129 kr. Det känns lite tidigt att börja shoppa julgrejor, men samtidigt ska det ju börjas i tid :-)

Kastade många, långa blickar mot kartongen när jag väl kommit hem. Så frestande att plocka ut den och prov-tända. Men nä, nu ska jag vänta till julpyntningen och så får det bli en överraskning. Hm... inte många minuter senare kunde jag inte hålla fingrarna i styr längre och tog ut den och stack in kontakten i närmaste uttag och åh, så mysigt den lyser! Okej, nu åker den in i kartongen igen. Fast... om man skulle pröva ställa den i sovrumsfönstret och se hur den ser ut där? Och den passade ju ypperligt! Ja,... nu står den där. Den känns inte så julig faktiskt när det inte är något jukpynt runt omkring. Så nu får den faktiskt stå där och se mysig ut fram till jul och över jul :-)    

Projekt: Stugan

57909-484


Såja, nu är andra varvet målat i vardagsrummet. Med hjälp av sambon så gick det på ett nafs :-) Imorgon ska jag börja med taket... och måla andra varvet på soffsitsen.


57909-485



Man blir lite målarfärgig om händerna! Är ingen barnlek att skrubba bort heller... fast det är det värt, det blir ju så fint :-)


57909-486

Denna tv-bänk har jag tänkt mig i vardagsrummet. Trodde det skulle bli svårt att hitta en perfekt bänk med tanke på att den skulle uppfylla kriterierna: liten, vit och med lite lantlig influens. Men hah, den fanns ju på IKEA. Behändigt :-) Tv-bänken heter Hensvik och kostar 595 kr.


Fortsätt gärna att rösta på vilken fönsterlampa jag ska välja till vardagsrummet, i inlägget nedan!
Ni är till stor hjälp :-)

Eran hjälp efterlyses!

I vardagsrummet som jag nu håller på att måla i stugan, ska det komma upp två nya fönsterlampor. Frågan är vilka?? Det finns ju så många, många snygga!! Så nu behöver jag eran professionella hjälp :-) Vilken ska jag välja? (Rummet kommer gå i mestadels vitt men med inslag av brunt).

 

57909-481


57909-482

57909-483



Utmaning

Jag har blivit utmanad av Sandra, som har bloggen http://tjohalia.blogg.se/ :-)


Här är reglerna för utmaningen:

1. Länka till den som utmanat dig.
2. Berätta 7 sanningar om dig själv.
3. Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.
4. Lämna ett meddelande till dem du utmanat.


7 sanningar om mig:

1. Älskar keso! Kan äta upp ett helt kesopaket med gaffel.
2. Hundälskare in i benmärgen, har nog läst varenda hundbok som finns på svenska.
3. Föredrar vinter framför sommar och fjällen framför Thailand.
4. Tidspessimist. Kommer alltid låååångt före utsatt tid.
5. Är halvt vegetarian (äter: kyckling, fisk och vilt) sedan något år tillbaka.
6. När klockan ringer på morgonen ställer jag mig upp i samma sekund, har inte ro i kroppen att ligga och dra mig eller snooza. Är för övrigt väldigt lättväckt.
7. Ändrar hårfärg lika ofta som andra byter underkläder. Under detta år har jag redan hunnit ha hårfärgerna mörkbrunt, brunt med slingor, ljusbrunt, blont, blont med mörkt underhår och nu är jag mörkbrun igen.
 

Jag utmanar

1.  http://puppylove.blogg.se/anca/ 
2.  http://whiskyochchampagne.blogg.se/
3.  http://linasfina.blogspot.com/
4.  http://medaljongen.blogg.se/
5.  http://myslivochhem.blogspot.com/
6.  http://ihemmet.blogg.se/
7.  http://soffisspot.blogg.se/

Projekt: Stugan

57909-478



Idag har det varit betydligat mycket finare väder än de senaste dagarna. Sol, varmt och ljumma vindar. Jag har målat de resterande som var kvar på väggarna av första varvet i vardagsrummet, samt soffstommen. Har börjat på lite av taket också. Åh, vad det här är kul! Det blir en sån förändring.


57909-479



Låt mig tillägga - jag målar hellre än bra. Det blir lite kletigt och smetigt här och var (speciellt i hörn och vråar) men jag börjar få in svinget. Men så länge det känns roligt så gör det faktiskt inte så mycket... i värsta fall får jag måla med vit heltäckande färg om slutresultatet skulle se förjäkligt ut :-) 


57909-480

Ska bli roligt att klä om soffdynorna som i nuläget är vinröda med mönster på. Ganska typiskt 90-tal... Egentligen är dom inte fula, men jag tänkte nog klä om dom i någon sandfärg... *spekulerar* Eller kanske brunt. Helst skulle jag vilja klä dom i någon vit färg med något diskret mönster, men det är ju dock ändå en stuga som det springs ut och in i, särskilt på somrarna... fort gjort att ett par sandiga fötter åker upp och lämnar fina avtryck efter sig ;-)
 
Imorgon så kan jag nog påbörja andra varvet (var tänkt idag, men jag var nog så tidsoptimistisk)!   

Stugägare

Åh, jag har ett jätteroligt projekt på gång! Jag har nämligen fått överta en av stugorna på våran (min familjs) stugtomt... Så nu har jag satt igång en rejäl makeover, och den tänkte jag dela av mig till er :-) 


57909-470
 

Jag behövde egentligen inte tänka efter länge hur jag hade tänkt mig börja... all furu ska bort-bort-bort! Visst, furu är mysigt och inger en äkta stugfeeling, men det är ju så mööörkt och jag gillar ju ljust! Så iallafall. Igår började jag med att plocka ner allting från väggarna i lilla vardagsrummet och packade ner mina föräldrars saker i kartonger. För här ska bli vitt! Närmare bestämt vitlaserat. Jag tycker att det är rätt snyggt när man ser ådringen på trä´t. 

Trevlig väder möttes jag av också... dimma så in i norden. Man såg inte ens en gång över på andra sidan vattnet. 


57909-471
  

Och såhär såg det alltså ut innan... Var så icke-smart att jag hann börja plocka bort så smått innan jag kom på att dokumentera en "före-bild", men de duger och ger en hint av hur det har sett ut :-)


57909-472


57909-473


Detta är vad jag har hunnit idag. Grundvarv på tre väggar. Imorgon ska fjärde väggen i rummet målas samt alla väggar målas ett varv till. Även taket och soffstommen kommer bli vitt. De röda listerna runt fönstrena ska också målas vita, fast tas lös och målas med heltäckande färg.
 

57909-474


Och här är min härliga, söta lilla arbetskompis som mest hjälper till med att hålla koll att matte jobbar på ordentligt. 

  

Ni måste bara se...



... dessa dancemoves!! Kanske lite inspiration innan det bär iväg på dans ikväll?


-> [ http://www.youtube.com/watch?v=p6Hy5HW1y6Y ] <-



Bra erbjudande

57909-469


Var idag på Indiska och såg att de hade erbjudande på ljuslyktor och ljusstakar - ta 3 betala för 2! Hur ska en ljuslyktoman motstå ett sådant ypperligt bra erbjudande? Efter mycket beslutsångest och velande bestämde jag mig för 3 stycken i olika form och storlek. Lyser riktigt mysigt ihop på vardagsrumsbordet :-)

I natt ska jag jobba, men till er andra som är lediga - ha en riktigt trevlig lördagskväll!  

Gulliga halkskydd

57909-455



I Uppsala köpte jag även dessa halkskydd för badkaret. Charmiga eller vad? Nu behöver jag inte längre vara rädd för att göra en ograciös vurpa när jag kliver ur med blöta fötter. 

Såg att dom även finns att beställa från [
www.favortisaker.se ] under fliken Bad. 39 kr /8 st. Finns som döskallar också i olika färger för den som föredrar det :-) 

Bloggtorka

57909-453


Kan verkligen säga att jag har haft bloggtorka de senaste dagarna. Ingen inspiration alls har infunnit sig. Men nu känns det som att jag har samlat nya krafter och tag :-)

Uppsalaresan var jättekul. Ett skönt avbrott med lite miljöombyte i vardagen. God mat, härliga promenader i stan och mycket shopping! Har köpt väldigt mycket "smågrejs"... små inredningsdetaljer kan man säga. Bland annat det ni ser på bilden ovan. Vi gick in på en jättemysig inredningsaffär som hade mycket småplock där jag bland annat hittade silverpärlorna, de små keramikrosorna och korset. Pyssel är alltid roligt, det blir man aldrig för gammal för :-)

Nu ska jag äntligen kika in hos er och se vad ni haft/har för er :-) Många kramar, Sofie.   

Ut på "äventyr"...

57909-452

Bilder från Jäkkvik

Nu har jag äntligen fått över bilderna från Jäkkvik till våran dator, så här kommer ett par från vår lilla "höst-tripp" :-)


57909-446

57909-445

57909-447

57909-448

57909-449

57909-450

57909-451

Vinterns söta

57909-444


Nu har jag beställt den. Den omtalade uppföljaren till "Två systrars söta". Jag har inte första boken, men har tänkt köpa även den i sinnom tid. Eftersom jul snart nalkas satsar jag på den här först :-) Ska bli spännande att få hem den!

Partaj

57909-443


Ikväll vankas festligheter här hemma hos oss. Och här ska chockas - för jag har köpt cider! Som genuin öl- och vindrickare (ja, på fest naturligtvis) hör det inte till vanligheten att jag ens smuttar på en cider... tycker det är för blaskigt och sött för min del. Har inte druckit en cider på åratal, men ikväll tänkte jag pröva något nytt. Och jag kan direkt konstantera att jag förmodligen enbart kommer att dricka med ögat; för jag valde cider efter snyggaste färg. Och om det nu inte skulle gå ner, vet jag att kusin M hjärtligt övertar dryckerna :-)

57909-442

 
Har även inhandlat en locktång. Eller, en vågtång är nog rättare uttryckt. Alltid roligt att göra något kul med håret... 

Hoppas ni alla får en superhärlig lördagkväll!      

Annorlunda kakformar

57909-441



Har ni sett dom här läckra kakformarna?! Hur tuff blir inte vanliga sockerkakan i en sån´ :-)
Finns på [
http://www.formodesign.com/ ].

Tiden rusar

57909-440



Imorgon blir vår lilla tjej 6 månader - ett halvår! Jisses, tiden går ju så fort. Jag brukar ofta säga det - vi fick nog den finaste hunden i världen. Hon må vara lite valpbusig ännu och nu har hon ju tagit steget in i tonåren (läs: tonårstrotsen), men hon är samtidigt så otroligt sammarbetsvillig, lättlärd, ödmjuk och klok. Hon vill vara med där det händer och blir glad så öronen hoppar när hon springer när hon får hjälpa till. Och pussas... det ska pussas hela tiden! Och klias på magen. Också pussas lite till. Det finns inget ont i den här lilla damen. 

Idag har hon fått hjälpa mig med tvätten. Det är nämligen så att jag och sambon har våra underkläder på vitt skilda ställen i hemmet. Han i garderoben i sovrummet och jag i byrån i köket (ja, vi har väldigt få förvaringsutrymmen). Så jag viker tvätten i vardagsrummet för att hamna mitt emellan. Thelma fick ta några sockar i munnen medan jag bar det jag kunde i famnen också gick vi tillsammans till "avlastningsstället" och så höll vi på några vändor. Gissa om hon tyckte det var skoj :-) 

För någon dag sedan var vi en sväng till stugan tillsammans med kusin M och hennes hundar så de skulle få busa av sig. Thelma, som är tokig i vatten, sprang ner - jag vet inte hur många varv - i havet och doppade sig. Sedan upp på land igen - och ner i vattnet igen. Senare samma dag gick vi en långpromenad (hennes längsta hittils). Ordentligt med motion och miljöträning men... morgonen därpå vaknade hon - förkyld. Nös och snorade och hade massa kladd kring höger öga. *suck* Nu har det dock lättat... Hon är fortfarande lite kladdig och röd i   
ögat men betydligt piggare och nästan inte snorig alls.
 

Oj, vilket långt inlägg det här blev! Blev kanske nog så mycket text :-)


Önskar er alla en supertrevlig helg!! 

      

Secondhand-fynd

Igår var jag och min kusin förbi en sväng på Kupan, där jag lyckades göra några små fynd :-) Bland annat:


57909-437

57909-438

57909-439

Spegel och boktips

Om ni undrar varför jag har lyst med min frånvaro, så beror det på att vi har varit utan dator och därmed Internet i några dagar. Vi har nämligen köpt en ny dator! Eller rättare sagt, min sambo har köpt en ny dator. Kan inte påstå (inte min kategori) att jag var delaktig i varken väljandet, beslutet, själva köpet eller betalningen. Det mesta som har med elektronik att göra får sambon sköta (ja, annars kan det sluta lite hur som helst). Jag hänkar bara med i vinddraget. *s*

Jag har köpt en spegel (det här är min katergori!) till vardagsrummet, och jisses vilken skillnad det blev i rummet. Tänk att en spegel för 100 kr från Dollarstore kan göra en sån kolossal förändring! Tror att det är hur spegeln reflekterar ljuset i rummet...  

Har även köpt en vanlig vit duk (på Hemtex, 99 kr) som jag slängt över vardagsrummet (som är i ek). Även duken ljusade upp i rummet. Smått kan göra stort!


57909-436


Håller på att läsa en fantastiskt intressant och berörande (och även något upprörande) bok. Mias Systrar heter  den och är skriven av Maria Eriksson och Kerstin Weigl. Har kommit halvvägs genom boken (verkligen inte tungläst - mycket bra skriven) och kan inte annat än rekommendera den. Här kan ni läsa handlingen [
http://wettergrens.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9185785032 ] och här kan ni läsa ett utdrag [ http://www.adlibris.se/bookbrowser/default.aspx?isbn=9185785032 ].


57909-435


Kikar in hos er imorgon, nu väntar sängen och en förhoppningsvis god natts sömn!
Kramar, Sofie.