Nu kanske det gäller?!

57909-783

Foto: Privat.


Idag kom ett glädjande besked. En 3:a har blivit till salu här på området! Ja, faktiskt två 3:or till och med! Fast den ena är vi särskilt intresserade av, för den har jag nämligen bott i mina två första levnadsår :-) Så det skulle vara riktigt läckert om vi lyckas få den... Cirkeln blir liksom sluten. *ler*

Så vi var och kikade på den idag. Mycket, mycket fin. Och fräsch. Och gudomlig planlösning! *vill ha* Så vi var snabba på att ringa en mäklare, som kommer imorgon och tar bilder och sånt på våran lägenhet för att lägga ut till försäljning. Spännande!

Håll tummarna för oss nu, riktigt hårt!


Det blev ingen stugvisit ikväll, men gardinstängerna är köpta :-) Ett par silvriga blev det (på Dollarstore, 50:-/st!).


Godnattkramar från en glad och uppspelt Sofie!

Färdigsytt

57909-782


Idag har jag bland annat pysslat med att sy upp alla gardiner (gjorda av löpare och panelgardiner) som ska ut till stugan. Så nu ligger högen med färdigsydda gardiner i hallen, i väntan på att få åka och ta plats i stugfönstrena.   

Idag ska det inhandlas nya gardinstänger (även de ska till stugan) och jag hoppas, hoppas att vi hinner ta oss ut ikväll och sätta upp alltsammans! Då lovar jag att det kommer bilder. Ska inte glömma kameran! :-)   

Äntligen Cult :)

57909-778


Idag har jag köpt Thelma en ny hundsäng. Och än så länge är den inte poppis. Hon tassar försiktigt fram till den, nosar som hastigast och knatar sen iväg. Hur mycket gulli-gull och åååh-sååå-myyyysig och ligg här jag än säger så blir den inte mer intressant. Det kanske kommer med tiden, då hon tröttnar på det hårda parkettgolvet. *s*


57909-779


Nu har jag äntligen införskaffat min efterlängtade change! Stod länge och velade fram och tillbaka vilka manshetter jag skulle välja... Och lotten föll tillsist på två helgrå och två vitmönstrade. Blev mycket nöjd med det valet :-)


57909-780 


57909-781


Nu ska jag, Thelma, kusin M och hennes hundar ut och ta en promenad i det härliga, soliga vädret!
Kramar, Sofie.

Ikea avklarat

Så var Ikea avklarat för denna gång! Det blev sparsam shopping för både min och kusin M's del. Förutom tvättställsblandaren (se gårdagens inlägg), inhandlades:


57909-766

4 st äggkoppar.


57909-767

6 st snapsglas.


57909-768

En sil och en glasburk (alltid bra med förvaring).


57909-769

En ny dörrmatta för sanslöst billiga 5 kr.
Den förra diarréades ner av Thelma då hon var valp...
Så av ren noja kändes det bra att denna inte var så dyr...


57909-770

Och sist men inte minst - 6 st djupa, mindre skålar som alltid är användbara till dessert, hackade grönsaker, jordnötter etc.


(Ps. Jag hoppas ni inte tycker att det är jobbigt att jag byter layout så ofta... Jag tycker det är buskul att mixa och trixa i PS och stil-/kodmallarna! :-) Någon gång lär jag nog bli så nöjd att jag inte förändrar mer *fniss*).

Ikea

57909-764

Imorgon ska jag och kusin M till Ikea. Jag ska lägga pengarna på en sån här rolig grej - en tvättställsblandare till badrummet som heter
Enskär och kostar 599 kr. Våran nuvarande blandare kan man få en hjärtinfarkt på.

Sen så brukar det ju råka trilla ner lite annat smått och gott i vagnen också. Återkommer imorgon med en bilddokumentation av vad som följt med hem!


Bild: Ikea och lite redigering av mig.

Från VHS till DVD

57909-763


Måste få slå ett slag för denna fiffiga idé. I julklapp av sina föräldrar fick sambon de här DVD:erna med sin filmade barndom på. Tydligen kan vissa fotoaffärer överföra sånt från VHS-band till DVD-skivor.

Sedan länge har vi inte längre någon video, då vi aldrig ser VHS nu mer. Så det var en ren fröjd att, hemma i våra vardagsrumssoffor, kunna slå sig ner och njuta av bestyren sambon hade för sig som barn :-)

Man lämnar visst bara in bandet/banden och sen sköter de resten. Har inte en susning om vad det kostar, men kan inte tänka mig att det är alltför dyrt! Smidigt.


Nu säger tröttheten i mig ,som endast sovit 8 timmar på hela helgen, att det är dags att knyta sig.
 Så sov gott! Besöker er imorgon och ser vad ni haft för er i helgen :-)

Trevlig helg!

57909-762

Gardiner

57909-761

De här panelgardinerna fyndade min snälla mor åt mig på
EM för 25 kr/längd. Kommer bli jättefint i köksfönstret på stugan :-) Temat är ju brunt på textilierna där. 

Jag är så ivrig att visa bilder hur köket blev, som nu är klart och färdigmålat, men ni får hållas lite till... Vill hinna "stöka" iordning och snygga till innan jag tar några bilder!


Foto: Privat.  

Snöstorm

57909-759

Den här blöta, nästintill igensnöade rutan, steg jag upp till i morse. Från strålande sol och -17 grader igår till full snöstorm och -1 grad idag. Snacka om att vädret kan slå om på ett fingerknäpp!

Nu väntar tvättiden som börjar kl. 12. Vid såna här tillfällen önskar man verkligen att man hade egen tvättmaskin... och slapp bege sig ut i det här ovädret.

Hur är vädret hos er i övriga Sverige idag?


Foto: Privat.

Bokat resa

57909-758


Idag har vi, tillsammans med två vänner, bokat en resa! Resan går till en stad som heter Porec som ligger i Kroatien och flyget flyger oss dit i mitten av augusti och tar oss hem två veckor senare.

Så det är ett tag dit. Men man har någonting att se fram emot och längta till då vardagen känns som mest grå :-) 


Bilder: Lånade från
Fritidsresor.

Tisdagstema: yta

57909-756

Thelma och hennes kullsyster Nellie hade stor yta att busa på tillsammans i somras!


57909-757

Och här på kalfjället finns öppna vidder och stora ytor.


Foto: Privat.

Dagens lunch & tv-bänk

Tack för all respons gällande väggvitrinhyllan! Nu känner jag utan tvekan att det blir den som ska upp där på väggen. Som ni säger - ingen dammsamlare, lätt att dammtorka, slukar mycket och på liten yta ser det mer städat ut med stängd förvaring.

 
57909-754


Jag har fått en aha-upplevelse gällande matlagning. Från att ha sett det som en börda men ett måste till att jag nu tycker det är dagens höjdpunkt! Jag vet inte varifrån den kicken kom... Men jag letar nya recept dagligen att prova på (kriterie: de får inte vara för avancerade) och tycker det är spännande att träffa på nya smakkombinationer...

Därför är ju omelett så jättebra som lunch! Det äter jag när sambon jobbar. I en omelett kan man leka med smaksättningar hej vilt :-) De går ju att variera i det oändliga... med skaldjur, grönsaker, kryddor, ost o.s.v.  (Dessutom går det ju löjligt fort att tillaga).


57909-755


En vardags-efterrätt som inte är dum är turkisk youghurt med några skedar hjortronsylt i. Ni har säkert provat på turkisk youghurt med lite flytande hounung i? Det är ju också riktigt gott. I lördags gjorde sambon en tzatziki på denna youghurt och det blev mycket uppskattat! (Receptet på tzatzikin finns på youghurtburkens lock).  


57909-753


Också var det detta med en tv-bänk till stugan. Jag är i valet och kvalet om vilken av dessa två jag ska välja. Så här resonerar jag:


LACK tv-bänk, 279 kr (bredd: 60 cm, djup: 45 cm, höjd: 35 cm). 

Fördelar: Tar upp liten yta av golvet, billig.
Nackdelar: Slukar inte så mycket förvaring.
 

HENSVIK tv-bänk, 595 kr (bredd: 101 cm, djup: 56 cm, höjd: 50 cm).

Fördelar: Förvaringsutrymmen under själva bänkskivan. Förvaring är aldrig fel när det är trångbott!
Nackdelar: Slukar mer utrymme. Och kostar lite mer... (i min tunna plånbok märks sådant).


Också tänkte jag även kika på second hand... Har man tur kanske man trillar över ett riktigt kap :-)

Ha en fin dag!

Skåp

Eftersom stugan är ganska liten, gäller det att utvinna så mycket förvaringsutrymme som det bara går. Funderade först på att ha en vit lackhylla (från Ikea) på den högra väggen på bilden nedan, men en lackhylla är ju inte mycket att förvara på utan att det ser plottrigt ut. Så kanske den här, väggvitrinskåpet Mattila för 1 195 kr skulle göra sig bättre? Vad tycker ni? 


57909-752

Nu ska vi ut och måla köket!
Ha en skön söndag!

Ett Foto I Timmen

Idag är det EFIT igen! Vill du också haka på, klicka här.


57909-742

10.40 Igår var vi på inflyttningsfest, var på det blev en lååång sovmorgon idag. Ute vräker det ner snö!


57909-743

11.35 Läser morgontidningen och löser lördagens frågelek. 


57909-744

12.45 Ikväll ska vi ha middagsgäster och inför det behöver vi handla så jag skriver en inhandlingslista. 


57909-745

13.30 Busar med lilla fröken som ser helt sjövild ut på bilden :-)


57909-746

14.50 Har handlat på Coop och där var det kråktjockt med folk kan jag meddela!


57909-747

15.45 Har gjort fetaostsallad till maten.


57909-748

16.50 Kycklingen ska strax in i ugnen!


57909-749

17.50 Ser lite av Polisskolan i väntan på främmandet.


57909-750

20.25 Glömde visst bort att fota en 18 och 19-bild! Nu har främmandet nyss farit och vi är mätta och belåtna och har hamnat framför teven...


57909-751


00.10 Strax efter middagsfrämmande farit fick vi nytt främmande. Vi såg Resident Evil 2 och jag glömde åter igen bort att fota. Efter andra omgången främmande farit och efter ett saftigt äpple kröp tröttheten plötsligt på och nu väntar sängen.

Nästa EFIT-dag är 1/2 (fredag).

God natt!

Det tar sig, sakta men säkert!

Idag har jag och min pappa varit ut en sväng på stugan och fixat till det sista i vardagsrummet (som nu är helt klart, förutom möblering och sånt!) samt förberett köket för målning vilket jag tänkte ta itu med till veckan.

Kommer ni ihåg hur det såg ut innan? Här får ni en reminder...


57909-748


Och nu... med ny färg på väggar och tak + nya soffdynor...


57909-749


När köket är klart så kan man äntligen börja med det roligaste... Själva "piffet". Men det får ju vänta ett tag till!


57909-750

Foton: Privat.

Sju sanningar

57909-740


Har antagit den här utmaningen förut, men har blivit utmanad på nytt lite här och var så jag kör den igen, fast här med 7 nya sanningar om mig :-)



1. Är ganska känslig när det gäller negativ kritik. Har alldeles för lätt att ta det på fel sätt och som någonting dåligt. Jobbar på att förbättra det...

2. Har extrem navelfobi. Det ryser i hela kroppen när jag ser någon peta/klia sig i naveln. Och ännu mindre klarar jag av att någon rör i min navel! Detta tycker sambon naturligtvis är jätteroligt och han tar gärna tillfällen i akt att pilla mig där när jag är som minst beredd. *huga*

3. Är 158 cm lång.

4. Jag har små (35-36) fötter men breda. Vilket är ett h-vete när man ska köpa skor. De passar bra på längden men är många gånger för trånga i bredden...

5. Har komiskt nog fått frågan; nog minst 10 gånger från helt olika personer, om jag har färgade linser. Svaret är nej och jag förstår för allt i världen inte varför folk tror det (ögonfärgen är för övrigt brun).

6. När jag var liten hade jag jättelockigt hår. Det var så lockigt att det inte ens låg neråt utan stod rätt ut. (Har fortfarande självfall men inte på långa vägar så lockigt som då).

7. Jag älskar namn. Jag hyser en slags fascination över det... Tycker om att läsa om namn och dess betydelse men även att hitta nya namn, t. ex. via namnforum, namnsidor o.s.v. (Jag kommer ha beslutsångest av värsta sort den dagen vi får barn...).


Foto: Privat.    

Dagens middag

57909-739


Ikväll bjöd vi sambons föräldrar och syster på middag. Alltid lite extra kul att äta med middagsgäster! Maten blev...


Flygande Jakob

4 portioner.

Ingredienser:

- 3 dl Kelda mellangrädde
- 1 dl chilisås
- 1 dl jordnötter
- 1 st grillad kyckling
- 1 paket bacon
- 2 st bananer


1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Ta bort skinn och ben från den grillade kycklingen. Skär kycklingköttet i mindre bitar.

3. Skala och dela bananerna på längden.

4. Lägg kycklingen i en ugnsform och lägg sedan bananerna ovanpå.

5. Vispa grädden. Rör ihop grädde och chilisås och bred sedan över kycklingen och bananerna.

6. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Under tiden: strimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg upp på hushållspapper för att rinna av.

7. Ta ut kycklingen och strö över bacon och jordnötter.

Servera med t. ex. ris och en god sallad! 


Bild: Privat.

Sommar...?

57909-717


Idag damp det ner en Halénskatalog i brevlådan (ej huvudkatalogen). Oj, så mycket sommarfint dom hade! Vad kul det skulle va´ att beställa en helt ny sommargarderob... 

Som den genuina vintermänniska jag är, kan jag erkänna lite försiktigt att jag faktiskt längtar pyttepyttelite till sommaren... Tror det beror mycket på att det är så pass skrämmande lite snö i år. 

Och alla härliga, idylliska sommarbilder man ser i vår/sommarkatalogerna... Då förträngs helt plötsligt mina anledningar till varför jag inte föredrar sommar: svett, klibbig hud, getingar, myror, varmt och jobbigt, röd och torr hy, stekhet bil (har ej ac) och en hund som nästan brinner upp, mygg o.s.v. o.s.v. 

Men iallafall. Många fina plagg hittade jag :-)   


57909-718


57909-719


Bilder: Den översta privat och de nedre lånade från
Haléns.

Dagens middag

57909-716


Fetaostlax med varm quinoasallad

Fisken:

- 4 laxfiléer
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 200 g fetaost
- 1 dl turkisk youghurt
- ½ tsk timjan

Quinoasalladen:

- 1 tsk salt
- 2 dl quinoa
- 1 stor lök
- 1 msk olivolja
- 1 ask små tomater (ca. 250 g)
- 50 g ruccolasallad


1. Sätt ugnen på 250 grader. Koka upp vatten och salt. Skölj quinoan i hett vatten och häll dem sen i det kokande vattnet. Koka i ca. 15 minuter under lock på svag värme till vätskan kokat in. 

2. Salta och peppra laxen. Rör ihop fetaost, turkisk youghurt och timjan med en gaffel. Fördela blandningen över laxen. Stek 12-15 minuter mitt i ugnen tills osten börjar få färg och laxen känns färdig. 

3. Hacka och fräs löken i olja i några minuter. Halvera och blanda ner tomaterna och låt dem bli varma. Blanda ner löken och tomaterna i den kokta quinoan. Blanda ner ruccolan vid serveringen. Smaka av med salt och peppar.


Ät och njut!


 Foto: Privat.

Change

57909-715


När lönen kommer ska jag investera i en change från
Cult Design. Har så länge velat ha den här med fyra sektioner... Tror att den kostar 129 kr. Också blir det fyra vita manchetter med olika mönster. Gillar verkligen idén att man kan byta ut manchetterna efter smak och årstid :-)


Bild: Lånade från Cult Design.

Tisdagstema: tre

57909-714


Veckans
tisdagstema är tre. Gud, vad jag har grubblat på detta under förmiddagen... Har gått runt och kikat här hemma om jag har tre utav någonting, t.ex. ljuslyktor, krukor o.s.v. Men icke, nej...

Men då kom jag ju på, att det är tre dagar kvar till helg :-)  


Foto: Privat. 
 

Nu har julen fullständigt åkt ut!

57909-710


Nu är sista julattiraljen utstädad. Nämligen julstjärnan, som fick sitta kvar till 13:e dag Knut (ja; till och med en dag längre än det!) Allt annat pynt åkte ju ner i kartongerna redan på annandagen... 

Så var det med det. Kändes lite vemodigt... stjärnan prydde verkligen sin plats där i fönstret... Tur det kommer fler jular! 


Före...


57909-713


Efter, den vanliga fönsterlampan åkte upp igen:


57909-711



Foto: Privat.

Snabb stugvisit

Måste börja med att tacka er för tipsen och kommentarerna angående bokinlägget igår! Det är så tur att jag har er :-) Också vill jag säga att jag tycker det är jättekul och trevligt när även ni som inte har någon blogg kommenterar hos mig!
 
Idag har jag, sambon och Thelma varit ut en sväng på stugan... Och det var så vansinnigt vackert där ute att jag skulle vara orättvis mot er om jag inte visade det! Så här kommer några bilder.


57909-706


57909-707


57909-708


57909-709


Thelma var rejält trött när vi kom hem... För innan vi for ut gick vi en långpromenad efter motionsspåret (2,3 km). Och jag kan medge att jag är lite trött jag med. *s* Den friska luften tar på.


Ha en skön kväll!

Foto: Privat.

Boktips?

57909-705


Fick ett gäng böcker av svärmor igår, och tänkte ge mig i kast med en av dem ikväll... Har ni läst någon av dem och kan rekommendera någon? Böckerna är:


Änglarösten av Arnaldur Indridason.
Nu vill jag sjunga dig milda sånger av Linda Olsson.
Den inre kretsen av Mari Jungstedt.
Kennedys hjärta av Henning Mankell.
Blomsterkronan av Minette Walters.
Prime time av Liza Marklund.


Eller kanske har ni läst något annat bra som ni bara vill tipsa om? Tipsa på! Jag har lite inspirationstorka på läskretsen just nu... Läste ut Åsa Larssons Solstorm för några veckor sedan, och den var jättebra!


Också vill jag rekommendera (fresta) något gott till fredagkvällen...


57909-704

Foto: Privat.

Tapeter

Det finns så himla mycket fina tapeter! Om vi flyttar, hur ska jag någonsin kunna bestämma mig för en?? Här är ett urval av mina favoriter (och ni kan aldrig klura ut min älsklingsfärg i tapetväg just nu!!)


57909-703


Den här har jag visat en gång förut, men den är så fin så jag måste visa den igen :-)
Sophie 506-89 från
Sandberg.


57909-702


Även denna har jag visat förut.
Sophie 506-01 från Sandberg.


57909-701


Ornament 8553 från Boråstapeter.


57909-700


Linné 3310
från Boråstapeter.


57909-699


Decorama 4966 från Eco.



Ha nu en trevlig helg allihopa!

Psst... och ikväll är det ju säsongsstart för Let's Dance på TV4 kl. 20.00! :-)

Middagstips

Jag tycker om att lägga till små mysiga vardagsdetaljer i våra middagar. Som ljus eller någonting annat som piffar upp...


57909-696


När jag var i Thailand köpte jag små söta, orangea blommor i svårbestämt material (känns som plastigt, mjukt tyg). Dessa blommor flyter på vattenytan. Så idag fyllde jag min Marimekkoskål med vatten och la en blomma däri... Ja, enkelt men samtidigt så dekorativt :-)


57909-697
 

Efter middagen dricker vi alltid en kopp kaffe. Och jag som har en tendens att bli sötsugen i samband med en god kaffekopp har börjat köpa hem mörk choklad (86 %) som jag bryter i små bitar och har framme i en skål på matbordet. Efter 2-3 bitar är sötsuget stillat, samtidigt som man inte har tryckt i sig så hiskeligt mycket onyttigt... (Mörk choklad sägs ju vara rent bra för kroppen *ler*). Ett litet tips till er som är lika mycket fikamonster som jag! 


57909-698
 

Foto: Privat.

Morgonpromenad

Imorse när jag vaknade snöade det lapphandskar utanför fönstret. Så skönt att det äntligen kommer lite mer snö! Så här lite snö kan jag aldrig minnas att det varit i januari. Jag längtar så in i norden efter att få dra iväg på en skotertur... Men det tycks långt bort som det ser ut nu.

Snöandet avtog ganska fort från det jag stigit upp, så då tog jag och Thelma bilen till ett motionsspår som inte ligger så långt bort från där vi bor och gick en redig långpromenad!


57909-693


Eftersom min digitala systemkamera är lite klumpig att ha med sig om man inte har väska (ja, den ryms ju inte precis i fickan :-) så plockade jag fram den här plutten som jag inte använt sen början av juni förra året:


57909-695


Gud vad liten den kändes, nu när man är van den systema! Och så bortskämd man blivit med att den systema tar (mycket) bättre bilder... Men den lilla är fortfarande bra för såna här ärenden då man helt enkelt inte kan kånka omkring med en bumling.


57909-694

Bil och bänk

57909-691


Denna bil, som man själv monterar ihop, gav jag faktiskt till sambon i julklapp! Rimmet löd:

Ikea-möbler monterar du ju gärna,
kanske du även på detta är en stjärna?

... och som rimmet antyder, så gillar sambon att montera. Så med lite finurlighet och ett tips från en vän så köpte jag denna bilbyggsats på Barnens Hus! Och jag kan meddela att julklappen blev mycket uppskattad (och oväntad!) och jag tror sambon kände sig som barn på nytt...

Dessutom är ju bilen ganska snygg, typ lite retro. Så den står faktiskt framme (och jag tror sambon är ganska mallig över det *s*). 


57909-690


Bläddrade i några gamla inredningstidningar tidigare idag och fastnade så mycket för den här röda bänken. Blev sugen på att införskaffa en vanlig träbänk och måla i en liknande rödfärg...

Också var det ju så sött med den slitna zinkkrukan med begonian i som står på bänken...

Släktfoton

57909-689


Två foton jag gillar jättemycket här hemma är bröllopsfotona på min gammelmormor & gammelmorfar (lever inte idag) samt min mormor & morfar (morfar gick bort för några år sedan).

Dom skulle jag aldrig kunna tänka mig ta ner... Fast än mormor brukar stöna: "meeeen har du kvar mig och K-E på väggen än!" (fast detta sägs naturligtvis på pitemål, men för eran skull skriver jag på ren svenska *ler*) när hon kommer hit också skrattar hon lite :-) Jag tycker dom pryder sin givna plats på väggen i hallen uppe...

57909-688
 
Docksöta mormor och stiliga morfar

EFIT

Idag är det EFIT (Ett Foto I Timmen)! Vill du också vara med? Klicka här.

57909-677

10.45 Höll nästan på att glömma bort EFIT idag, men kom på mig när jag tvärgluttade i almanackan. Här är iallafall dagens första bild; läser morgontidningen.


57909-678

11.55 Har varit in till stan och handlat på Coop.


57909-679

12.50 Bläddrar i en fjolårets Lantliv.


13-14-tiden glömde jag visst av EFIT totalt!


57909-680

15.40 Jag och kusin M rantar runt lite i diverse butiker som ligger utanför stan.


57909-681

16.30 Fullt border collie-ös hos oss! Moster M kom förbi med sin border Nellie (Thelmas syster) och kusin M hade med sig sin border Bounty. Bounty höll sig dock på sidan om systrarna Busfrös vilda framfart... 


57909-682

17.50 Löser lite korsord.


57909-687

18.40 Jag, sambon och Thelma (bilden) åker ut på en liten biltur i brist på sysselsättning.


57909-685

19.50 Vi åker förbi mina föräldrar för att hälsa på, men pappa jobbar. Så sambon far hem och jag följer med mamma som precis var på väg till moster L. (Bra bild på vägen, eller hur?? *s*)


57909-686

20. 30 Hos moster L fikar vi och dricker kaffe. Lillkusin Eddie är sådär pillemariskt söt som vanligt :-)


57909-687

21.45 Hemma igen och gör absolut ingenting vettigt som är värt att dokumentera med kamera... Så därför visar jag en bild på denna vackra kista i trä som kommer från min gammelmorfars morfar (ja, ni läste rätt!!) som använde denna som "resväska" när han flyttade till Piteå. Nu står den uppe i våran hall och jag tycker hemskt mycket om den :-)


Det fick bli dagens sista bild för denna EFIT-omgång!
Nu ska jag krypa i sängs, så jag önskar er en god natt :-)

Ikea

57909-673

I slutet av månaden ska jag på Ikea. På min inhandlingslista finns bland annat följande:

KNUBBIG bordslampa, 149 kr.
LUDDE fårskinn, 359 kr.
TRILLING bild set om 3, 59 kr.

Anar ugglor i mossen?

57909-671


Jaha, så vad var nu detta?! Jo, det ska jag tala om...


Rätt & slätt:

En "målarduk" för 30 kr på Dollarstore, ett tyg med ugglemotiv från Åhléns för 31,50 kr (på rea) samt en lånad häftpistol... och voilá...


57909-672
  

En tygtavla! Fast det hade nog många av er redan listat ut att det skulle bli... Dock vet jag inte vad jag ska ha på den lilla vita bänken under tavlan??

Blev väldigt nöjd med tygvalet :-) Hoppas ni allihop haft en riktigt mysig helg!

Vårgardinen på plats

Nej, det här är inte "överraskningen" jag tänkt visa. Men det är däremot vårgardinen jag sytt på morgonen (premiärsydd på nya symaskinen!!).

Jag spekulerade mellan att välja tyget Porslin från Spira eller att välja ett enkelt vitt linnetyg. Det föll på linnetyget. Porslin kan möjligtvis få sitta i mitt fönster till sommaren. Nu vill jag ha maximalt ljusinsläpp i köket :-) När man bor så här en bit upp i norr, är ljustimmarna alldeles för få den här årstiden... om än det vänt något till det ljusare nu.  


57909-669

Plockade bort julpyntet för mer än en vecka sen... men har supersvårt att skilja mig från pappstjärnan i köksfönstret!! Den sprider ett sånt mysigt och behagligt sken, så den får sitta kvar några dagar till...


57909-670

Vad händer här då?

57909-668


Här kommer det ske en förändring imorgon. Vad? Ja, det får ni allt se imorgon eller i övermorgon... Men jag kan säga så mycket som att
Sandra har inspirerat mig! *hihi*

Kul med PS

För ungefär ett halvår sedan (nä, det måste vara ännu längre tillbaka) började jag bli rätt haj på Photoshop. Men då ominstallerade sambon datorn och PS försvann. Liksom skivan. Jag vände ut och in på hela lägenheten men skivan var borta. Så då hade jag inget Photoshop längre... 

Men nu, ett bra tag senare, så har jag äntligen fått tag på en installeringsskiva :-) Så nu har jag Photoshop igen! ♥ Jag skulle kunna sitta en vecka i sträck och bara leka med alla kuliga inställningar... Gjorde bland annat den här headern på skoj: 


57909-659


Nä, nu ska jag "leka vidare" :-)
Ha en fin kväll!

Hjälp behöves

Hej mina vänner! Har lite dåligt samvete över att jag knappt kommenterat hos er den sista tiden, men jag är in och kikar då tid finns och jag har er i tankarna! ♥


Också har jag en liten fråga... Är det någon kunnig som vet om det går, och i såna fall hur, att göra bloggen lite bredare åt detta håll...


57909-657


... så man kan lägga in större bilder utan att de blir avkapade?



Önskar er även en fin fortsättning på veckan och det nya året!

Kaffe & nyår

57909-656


Istället för att blanda det vanliga kaffet vi brukar ha (som för det mesta är Coop's egna märke) med det nya (Zoéga's) i kaffeburken så köpte jag en ny kaffeburk på Coop i förrgår. Tyckte den var ganska läcker med sin lite franska touch!

Nyårafton blev mycket lyckad! God mat och trevligt folk :-) USB:n som jag använder till att ladda upp bilder till datorn från kameran med har tydligen lagt av... får inte in bilderna. *typiskt*

Också har jag slutat snusa! Det var mitt nyårslöfte. Snusar visserligen tobaks- och nikotinfritt snus nu istället, men det är iallafall bättre för hälsan.