Dagens lunch & tv-bänk

Tack för all respons gällande väggvitrinhyllan! Nu känner jag utan tvekan att det blir den som ska upp där på väggen. Som ni säger - ingen dammsamlare, lätt att dammtorka, slukar mycket och på liten yta ser det mer städat ut med stängd förvaring.

 
57909-754


Jag har fått en aha-upplevelse gällande matlagning. Från att ha sett det som en börda men ett måste till att jag nu tycker det är dagens höjdpunkt! Jag vet inte varifrån den kicken kom... Men jag letar nya recept dagligen att prova på (kriterie: de får inte vara för avancerade) och tycker det är spännande att träffa på nya smakkombinationer...

Därför är ju omelett så jättebra som lunch! Det äter jag när sambon jobbar. I en omelett kan man leka med smaksättningar hej vilt :-) De går ju att variera i det oändliga... med skaldjur, grönsaker, kryddor, ost o.s.v.  (Dessutom går det ju löjligt fort att tillaga).


57909-755


En vardags-efterrätt som inte är dum är turkisk youghurt med några skedar hjortronsylt i. Ni har säkert provat på turkisk youghurt med lite flytande hounung i? Det är ju också riktigt gott. I lördags gjorde sambon en tzatziki på denna youghurt och det blev mycket uppskattat! (Receptet på tzatzikin finns på youghurtburkens lock).  


57909-753


Också var det detta med en tv-bänk till stugan. Jag är i valet och kvalet om vilken av dessa två jag ska välja. Så här resonerar jag:


LACK tv-bänk, 279 kr (bredd: 60 cm, djup: 45 cm, höjd: 35 cm). 

Fördelar: Tar upp liten yta av golvet, billig.
Nackdelar: Slukar inte så mycket förvaring.
 

HENSVIK tv-bänk, 595 kr (bredd: 101 cm, djup: 56 cm, höjd: 50 cm).

Fördelar: Förvaringsutrymmen under själva bänkskivan. Förvaring är aldrig fel när det är trångbott!
Nackdelar: Slukar mer utrymme. Och kostar lite mer... (i min tunna plånbok märks sådant).


Också tänkte jag även kika på second hand... Har man tur kanske man trillar över ett riktigt kap :-)

Ha en fin dag!

Kommentarer
Postat av: Malin

Jag tycker Hensvik passar till en stuga mer än Lack. Den är mer idyllisk:P Men båda är fina. Kram

Postat av: MO

Oj dagens höjdpunkt...det skulle jag hemskt gärna vilja att jag tyckte om matlagning...men det är roligare i alla fall när jag googlar efter nya recept. Kram

2008-01-21 @ 17:31:51
URL: http://www.medaljongen.blogg.se
Postat av: Peppe

Ingen fara du behöver inte be om ursäkt för lamporna hänger över mitt (vårt) matbord men köket är våra vänners. Så du hade inte helt fel!
Önskar att du skulle vilja komma hem till mig o laga mat... det är tyvärr inte vad jag tycker är roligt! Jag är mer för att måla o snickra...
Kram
Petra

2008-01-21 @ 20:12:47
URL: http://jalkling.blogg.se
Postat av: Karin

Vad kul att du blivit peppad på att laga mat. Själv är jag i precis tvärtom fas. Jag röstar på Hensvik!

2008-01-21 @ 22:15:48
URL: http://hemochliv.blogg.se
Postat av: Liza

Röstar på Hensvik.. har Lack (hemma inte i stugan) och är inte så förtjust i den. Snygg och funktionell förvaring är så viktig när ytan är liten. Vår stuga är 45 kvm... hur stor är er???
KRAM!

2008-01-22 @ 21:41:27
URL: http://vardagslycka.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback