Paus

57909-230

Foto: Sofie 2006




Tänkte bara slänga in ett inlägg och säga att jag nu tar en paus från bloggen i några dagar.
Är väldigt mycket just nu och jag känner att tiden framför datorn måste bortprioriteras.
 


♥ Jag önskar er alla en trevlig och skön helg! ♥
Massor av kramar till ni alla fina människor! :-)

Vävplast

57909-229
Är väldigt sugen på att köpa en snygg vaxduk till köksbordet... en somrig sådan som för tankarna till barndomens saftkalas och examensfika :-) Det smarta med vaxduk är ju att den är lätt att ta bort/byta när man har tröttnat på den (istället för att tröttna på bordet i sig) och lätt att torka av.

Frågan är hur man snyggt lägger en vaxduk på ett köksbord? Vill inte att duken ska hänga ner på sidorna. Vill på något fiffigt vis vika in de hängande kanterna under bordet, så att duken ligger slimmad och inte förflyttas (det skulle reta gallfeber på mig - att ständigt vara tvungen räta till duken!)

Någon som har provat ha vaxduk på köksbordet? Såg det bra ut? Fungerade det praktiskt? 



Vaxdukarna på bilden kommer från [
www.inreda.com ].

Tisdgastema: rörelse

Dom här bilderna tog jag förra året på Katitzi, när hon busade i snön på baksidan hos mamma och pappa :-)
In action!



57909-228





57909-227





57909-226





57909-225





57909-224

Tjejsnack v. 17

· Ska man drogtesta 13-åringar? Motivera ditt svar.
Ja, varför inte? Kan inte se något ont komma ur det. Är testet positivt så kan man i god tid se till att förebygga missbruket.

· Tycker du att man ska ha övervakningskameror i skolorna? Motivera ditt svar.
Absolut! Det skulle ju göra det mycket enklare att upptäcka och bevisa mobbning, våld, stölder, vandalisering o.s.v. 

· Tycker du att det är ok om det finns övervakningskameror på andra offentliga platser, som bussar, affärer, gator, taxi osv. Motivera ditt svar.
Se svaret på ovanstående fråga.

· Ska du donera dina organ? Motivera ditt svar.
Ja. Den dagen jag inte finns mer så vill jag självklart att behövande ska få mina organ.
 
· Vad tycker du om dödshjälp? Motivera ditt svar.
Jag är inte så insatt i dödshjälp och har egentligen inte hunnit skaffa någon uppfattning om vad jag tycker om det. Så jag hoppar denna fråga!

Poppis loppis

57909-223




Igår var jag förbi en sväng på Lions loppmarknad. Och jag var inte den enda kan jag säga, för trångt var det! Tappade fort suget att gå runt och kika, när man i princip fick köa för att se på varje bord. Men jag gick iallafall inte tomhänt ut. Hittade en sallasskål (för 10 kr) och en hel dröse gamla inredningstidningar (30 kr). Så nu har jag läsning för hela månaden - minst :-) 




57909-220



Före...



57909-222


... och efter!


På kvällen for jag och mamma till Norrfjärden för att börja tapetsera det sista rummet, som är sovrummet. Och det blir supersnyggt, kan jag lova! *ler* Är ni nyfikna på bilder?? ;-) Men det kommer när det är klart.

Ovan ser ni ett hörn av vardagsrummet, ni har ju inte fått se riktigt hela helheten där, så jag publicerar bilder lite bitvis eftersom allting blir färdigställt. Men visst blev det skillnad?! Med ny tapet och nytt tyg på soffan. Dessutom ska det tillkomma lite turkosa kuddar ;-D Schnyygt.




57909-221



Såhär fint blev det med matsalsgruppen i vardagsrummet. Ny färg och nytt tyg till dynorna... som pricken över i: et hänger en pampig kristallkrona ovanför :-) Här vill man verkligen bli bjuden på middag! *ler*
Förebild finns att se i tidigare inlägg om 'makeovern'.


Byxkamp

Som jag skrev i förra inlägget så jobbar jag hårt på att komma ner några kilon inför balen och studenten. Rättare sagt tio kilo har smugit sig på sedan förra våren. På tio dagar har jag iallafall lyckats gå ner 3 kilo. 

Börjar känna en viss "byxbrist" i och med viktuppgången. Ingenting sitter som förr. Går egentligen i samma två par favoritbyxor jämt, när jag inte har mjukisbyxor eller kjol vill säga. Jag tänkte att nu när jag gått ner tre kilo kanske jag iallafall kommer i ett av de par jeans jag inte kunnat ha på ett tag. Så jag letade fram dem för en spännande prövning.

Etapp 1: låren. Men lite latinovick med höften så gick dom enkelt upp. Avklarat.
Etapp 2: midjan och knappknäppningen. Jises, går det inte dra in magen mer?? Men lite till, liiite till, nästan, nu kanske... yes! Dragkedjan och knappen gick igen. Och voilá - en badring uppenbarade sig kring midjan! Som en uppstoppad korv runt låren stod jag där nöjt med något andnöd, men jag fick på mig dom, och trots lite strama svårigheter att förflytta benen framåt så får dom sitta på idag. Med en pösig kofta trollades badringen bort.

Nä, nu tusan får jag göra ett ryck. Nästa månad ska byxorna gå på utan latinodans och syrebrist :-)  

Himmel och kalas

57909-219




57909-218



Igår var det en sån otroligt pampig himmel! Ni får ursäkta bildkvalitén, bilderna tog jag genom bilrutan på väg till Norrfjärden :-) Det är så härligt nu, då april börjar lida mot sitt slut. När jag kollar igenom mina bildmappar på datorn ser jag att många vackra solnedgångar har fotats i just slutet av april och början i maj. Nu vet man att sommaren är på intåg! ... bara den riktiga värmen och grönskan kommer. *ler*

Klockan halv fem ringde klockan för sambon imorse, som skulle upp och jobba. Och med väckaren vaknade inte bara sambon, utan även jag. *suck* Jag är väldigt lättväckt, men brukar kunna somna om. Men imorse var inte en sån morgon. Så efter många försök att somna om och lite vridande i sängen så beslöt jag mig för att stiga upp.

Så vad gör man halv 6 en söndagmorgon? Solen skiner in genom köksfönstret. Funderade först på att gå ut på en prommis med Katitzi, men kom på att det inte skulle vara så kul om Katitzi upptäcker att man kan få komma ut den tiden på morgonen... får verkligen inte bli en rutin, för såå ofta är det inte jag självmant masar mig upp den här tiden ;-) Så jag startade datorn istället.


Igår var vi på 65-årskalas hos sambons morfar i Luleå. En trevlig kväll med himmelsk god mat och många skratt!
Och idag är det kalas igen. Denna gång min farmor som fyller år (egentligen imorgon). Mycket kalasande i helgen :-)

Har jag berättat att jag slutade med godis, fika, snacks etc. för... vad blir det... tio dagar sedan?! Och jag har hållt det! :-) Man måste ju "trimma" sig inför bal- och studentklänningarna... *s* Tre kilo har iallafall försvunnit på bara dessa tio dagar! En bra början. 


Oj, vilket långt inlägg det här bidde!

Hoppas ni har haft en mysig helg och ha en fortsatt trevlig söndag!

Balkongen

57909-217


Har gjort ett halvdant försök här att rita av våran balkong i Paint, uppifrån sett (och definitivt inte enkligt några skalor!!) Tänkte att det kan vara lättare att demostrera hur jag tänker om ni får en liten tankebild :-)

Hela bilden kom inte riktigt med, lite text hamnade utanför. Men ni kanske ser ändå!

Jag funderar på att hänga upp ett markistyg (eller annat slitstarkt tyg) på kortsidorna, på någon slags vajer. Så att man kan dra för som lä för vind och regn om man ändå vill sitta ute om somrarna.

Har bestämt mig för ett vitt-marinblått-zink-tema på balkongen, och skulle därför vilja ha ett tyg i marinblå- och vita lodräta ränder. Frågan är om det känns för mörkt, men å andra sidan är ju helvitt en sån utsatt färg vad gäller smuts och så.  

Också var det golvunderlag... lutar mest åt trall nu. Är så himmelens kallt att gå betonggolvet som är där nu alltså! Utan tofflor eller tjocksockisar så domnar tårna i närmaste laget bort! Och tårna vill man ju lite gärna offra bara för att vistas ute på balkongen. *ler*

Tror jag ska ta en vända på stan till veckan och kika på vad det finns för utbud :-)

Hej och hå!

Utbildning

57909-215



Igår blev det rekord på antalet besökare på min blogg. Så kul! Alltid roligt när folk hittar hit, och lämnar fina, rara kommentarer. Det värmer oerhört ska ni veta :-)  

Hemma hos mamma och pappa hänger den här vackra figuren i glas. Ett öga kanske? Mamma köpte den för några veckor sedan när vi var in på Heta Hyttan [ 
http://www.hetahyttan.se/ ]. Dom har så otroligt många, fina handgjorda glassaker! Dom har även en webshop *tipsar* :-)  


Idag ska vi skriva nationellt prov i svenska. Om rättare sagt en timme. Ingenting att vara nervös för, men det är rätt tidskrävande.  


Har jag föresten berättat någonting om vad jag gör? För er som är lite nyfikna så kan jag försöka berätta det i ett kort svep (*ja, ja good luck* jag är ingen hejare på att korta ner texter. *ler*)

Min gymnasietid började med 2 år på samhällsvetenskapliga utbildningen. Jag insåg tillsist att "samhälls" inte var ett program för mig, eftersom jag alltid har varit mer 'estetisk' än 'teoretisk'. Så efter många samtal med syo, rektor och diverse lärare så fick jag byta och hoppa in i 2: a året på det estetiska programmet med inriktning musik.

Så här går jag nu mitt sista och 3: e 4: e år! Och studenten närmar sig äntligen för min del också. Visst bet det lite i magen när man såg sina jämnåriga gå ut förra året, men det var ju inte direkt så att någon hade tvingat mig att gå ett extraår. I efterhand känns bytet som ett bra val jag gjorde. Nu får jag ju spela piano, samt sjunga lite, även på skoltid :-)


För er som även undrar vad jag ska göra efter gymnasiet, så kan jag berätta att jag har planer på att plugga till sjuksköterska. Om det blir nu till hösten, våren eller nästa höst vet jag inte än. Är väldigt skoltrött efter dessa fyra år på gymnasiet och känner för att pyssla med lite annat en tid tills man återfått kraften och motivationen att börja plugga igen. Omväxling förnöjer!

I sommar ska jag jobba som "psyksyster"/vårdare och det känns som ett steg i rätt riktning till vad jag vill bli. Ska verkligen bli superkul att prova på! *längtar*


Så då vet ni lite mer ingående fakta om lilla Sofie :-) Hoppas jag inte har tråkat ut er nu.


Ha en jättetrevlig fredag nu!! Kan ni förstå vad fort veckorna går?? Helt otroligt!
Tusen kramar!

EFIT (uppdateras under dagen)

Här kommer månadens EFIT [ http://fototimmen.org/ ]

2007-04-19 Torsdag.



57909-192



57909-193



57909-194



57909-195


57909-196



57909-197



57909-202


57909-203



57909-204


57909-205



57909-206



57909-207



57909-208


57909-209



57909-210


57909-213


57909-214


Det fick bli dagens sista bild!
Kramar på er alla!





New stuffs

57909-191




Igår var jag förbi på Ö&B en sväng, utan något direkt ärende. Blev bara sugen på att strosa in i någon affär :-)
Och från Ö&B går jag sällan tomhänt ut utan att ha gjort något litet inköp och det var inte annorlunda igår!

Hittade två glasljusstakar i olika storlek som föll mig pladask i smaken! Tror att den lilla kostade 19,50:- och den stora 29,50:-. Har sett några liknande på Åhléns, fast dom kostade ju litet mer. Så på sätt och vis fyndade jag :-) hihi.

Hittade även två ljuskoppar i glas med vitt medaljongmönster på. 29,50:- för två brände inte alltför hårt i börsen :-) 

Så på bilden ovan ser ni en bit av vårat vardagsrum där jag har placerat ut inköpen! *ler*




57909-190





57909-189




57909-188




Oj, höll ju på att glömma dessa skönheter! När jag var hos kusin M i Norrfjärden igår sprang vi in på Tisteln
http://www.tistel.net/ och jag kunde bara inte motstå dom här sjöstjärnorna!
Så söta att lägga ut som dekoration på en duk eller - ja - precis vartsomhelst!! :-)



Önskar er alla en trevlig onsdagkväll! (Snart helg! *ler*)
Massor av kramar!

Tisdagstema: djur

Har hoppat tisdagstemat nu två veckor i rad, så kände att det var dags att vara med nu igen!
Denna vecka är tisdagstemat djur.

Tänkte först lägga ut lite bilder på mina vovvsingar Katitzi och Fanny, men det känns som att ni kommer få se nog med bilder på dom, så därför får ni istället se lite pics på kusin M's skönheter Bounty och Lina :-) Var nämligen där en sväng idag, så då passade det utmärkt att fota dom i full lek i den härliga vårsolen!



57909-185


Bounty tuggar i sig lite snö från en envis snödriva som trots värmen ligger kvar



57909-184



Fastän Lina håller på att vara uppe i åren, så är hon inte gammal i kropp eller sinne för det! :-)


57909-182


Fina Lina!


57909-181


Sa du... godis??!


57909-187



57909-183


Det var inte bara söta djur som höll sig ute... någon som har en aning om vad detta är för kryp?

Tjejsnack v. 16

57909-180


· Chips eller godis? Jag behöver inte ens tveka - godis!!
· Absouta favoritgodiset? Jag fullkomligt älskar ljus choklad, speciellt Marabous :-)
· Lösgodis eller påse? Lösgodis.
· Lakrits, sött, salt eller syrligt? Salt och sött.
· Favoritsnackset? Popcorn.


Tjejsnack hittar du på:
http://tjejsnack.rebeccas.se/

Köksplaner

57909-179




57909-178




Jag och sambon spånar på köksplaner... Som vårat kök ser ut nu är det ett klassiskt vitt "lägenhetskök"  med standardkakel och kantstötta köksdörrar och en ful brun matta á la 80-tal på golvet. På alla väggar hänger en tråkgrå tapet som jag bara vill kräkas åt! Jag ser så mycket möjligheter i köket, som både är stort och luftigt, men det får inte komma till sin rätt!

Så nu spånar vi som sagt för fullt. Vi har tänkt byta köksluckor, kakel, tapeter och golv. Så köket kommer få en rejäl ansiktslyftning :-)

Ovan ser ni lite bilder på vad vi är inne i vad gäller tapeter, kök, kakel och golv!
Det ska bli så kul att sätta igång, men det blir närmare sommaren.


Ha en härlig dag, och har ni sol - gå ut och njut!! hihi.
KRAM!

Nya kuddar och nytt hår!

Det bidde ingen uppdatering från "omgörningen" (blev det verkligen rätt gramatiskt nu?) som jag sa.
Allting är inte iordning ställt i vardagsrummet ännu. Tänkte att det kan vara roligare att se en helhet :-)
Men jag lovar - bilder kommer!



57909-177



Idag på förmiddagen har jag, mamma och moster L gått en runda på stan.
På Hemtex hittade jag dessa (se bild ovan) två kuddar, på halva priset dessutom! Så två för 149:- kan man säga!
Är det bara jag som tycker att Hemtex jämt har rea?? Men inget dåligt med det; en god affärsidé snarare :-)

I torsdags kände jag en stor frustration att göra någonting åt mitt hår! Har gått länge och tänkt på olika idéer vad man skulle kunna göra... Är blond i grunden, men har färgat håret mörkbrunt ett längre tag nu. Att vara orginalblond och färga håret mörkt är ingen hit vad gäller utväxten som syns direkt!

Så när min kusin ringde och frågade om jag ville bleka hennes utväxt så kände jag att "nä, nu tusan är det dags att ta tag i saken" och frågade om inte hon ville bleka slingor i mitt. Det ställde hon så gärna upp på :-)
Och jag blev såå nöjd! Känner mig vårig och fin, hihi!


57909-176



Har kommit in i en frukt-fas, och bananer och apelsiner är vad som förbrukas mest för min del. Kusin M som var här igår köpte med sig passionsfrukt. Huh, så syrligt!! Men den har ändå en sån god, oemotståndlig smak...! Så nu måste jag nog köpa hem lite mer av denna frukt tror jag minsann! :-)



57909-175



Som avslut vill jag säga ett stort GRATTIS till moster L:s sambo (som vi uppvaktade igår) och min sambos lillasyster (som vi ska uppvakta idag) som fyllde år igår!! 



Hoppas ni alla underbara läsare haft en hittils trevlig helg också önskar jag er en fortsatt trevlig helg!! :-)
EN STOR KRAM TILL ER ALLA!!  

Fler bilder från makeovern!

Måndag, tisdag och onsdag har vi jobbat för fullt med tapetseringen hos moster, och hittils har vi hunnit köket/hallen och påbörjat vardagsrummet. Köket och hallen var bökigt med många vinklar och vrår samt en svår tapet (en tunn pappers) som inte alltid ville samarbeta...!

Igårkväll satte vi igång med vardagsrummet - ett mycket mer enkeltapetserat rum! Så vi fick upp fondväggen och påbörjade en vägg som ska ha en enfärgad tapet.

Idag hinner vi nog göra klart det sista tror jag. Både VR: et och sovrummet :-) Det är så kul att se förändringen! Det blir ett helt nytt hus kan jag lova!

Här kommer några bilder från den färdiga hallen (tog inget kort i köket, eftersom tapetbordet och all redskap som hör därtill har flyttat dit) och det påbörjade vardagsrummet! :-)




57909-166



En helt ny hall!
Istället för en tung, gulmelerad tapet med bård möts man nu istället av ljus och luftighet!
(Se tidigare inlägg för att se en före-bild)



 
57909-167




Hallen i en liten annan vinkel.



57909-173




Såhär har vardagsrummet sett ut... en mörk, tung och orolig färg...




57909-171



Färgen framhäver heller inga möbler...
allt går i en entonig röd/brunfärg vilket ger ett ganska stressigt och ointressant intryck...



57909-172



Fondväggen är nu uppsatt i vardagsrummet, och spisen och skorstenen fick verkligen komma till sin rätt!!



57909-170



... liksom den gamla, vackra byrån!
(tavlorna på byrån ska hängas upp ovanför)



57909-169




Av resttapeten klippte jag ut ett blommönster som fick flytta in i en ram :-)




57909-168




Här får ni en liten tjuvtitt på fondväggen som ska upp i sovrummet, hihi! :-)



Nu ska jag pallra mig iväg igen!
Kanske kommer några bilder till ikväll på dagens arbete, om jag inte är för trötter.

Ha en fin dag!! :-)

Extreme home makeover fortsättning

För er som är nyfikna hur det går med makeovern hemma hos min moster och hennes familj så kommer en uppföljare här :-) Vi är ju låååångt ifrån klara.

Jag och mamma har börjat med tapetseringen idag. Hallen och köket är vad som kommer göras först.
Sedan följer vardagsrummet och sovrummet.

Här kommer lite bilder från vad som skett :-)




57909-165




Under tiden som vi har varit i fjällen har moster och mormor klätt om stolarna samt soffan i vardagsrummet.
Så här såg/ser det ut efter och före.
Tyget är en moccaimitation (heter det så??) och kommer från Åhléns.



57909-164




57909-161


Tapeten i hallen före...




57909-163



... och en liten bit efter.
Mamma fejar för fullt med att slipa.

Det blir verkligen ljust och luftigt! :-)


57909-162


Såhär ser tapeten ut i närbild. Vit med beiga ränder.



"Fortsättning följer"... ;D

Hemma åter!

Så var man hemma på plats igen :-) Efter fem stormiga dagar i fjällen! Snacka om att vi har haft osis med vädret. Snöstorm, snöstorm och åter snöstorm! Så särskilt många skoterturer har det tyvärr inte blivit av, vilket har varit en besvikelse för oss alla....

Men desto mer har vi ätit, har mer ont i käkarna av allt ätande än i "gasar-tummen" som man annars brukar ha av allt skoterkörande! ;-) hihi. Fem kilo extra har säkert satt sig på kroppen. 

Och något uppdaterande som jag pratade om blev aldrig av. Internet gick så segt så jag hade hunnit sticka en kofta bara under tiden man väntade på att ta sig in på bloggen!! Tog hundra år i söndagar vad än man skulle klicka sig in på. *suck*


Men här kommer en "uppis" iallafall :-) Ska försöka göra den kortfattad.


Kom som sagt upp tisdan. Det gick bra att köra. Inga renar på vägarna, ingen halka, snö, regn eller blåst. Katitzi satt tyst och snällt i bakstätet. När jag kom fram käkade vi middag och satt inne i stugan resten av kvällen.

Onsdan blev det en kort skotertur. Började strax regna så det var bara att vända hemåt igen. Torsdan blev det också en skoterkortis, och då hade vi faktiskt rätt tur med vädret, iallafall för en stund. Solen glimtade lite, men det blåste ganska mycket. 

Sedan blev fredan och lördan mest "innesittar"-dagar, då det stormade rejält! Jag och mamma försökte oss på en prommis men vi fick snart vända hemåt igen då snön piskade i ansiktet och blåsten höll på att ta med en i draget!

Jag, sambon, pappa och brorsan for också ut en väldigt snabb tur med skotrarna lördan, men vi tog oss inte så långt förrän blåsten tvingade oss att vända. 

Söndan, däremot, sken solen och man kunde inte känna en enda vindpust!! Typiskt, när man ska fara hem!!
Så man kan säga att vi inte har haft vädret på vår sida :-(
Men desto mer har man ju fått umgås...! :-)



57909-160



Katitzi njöt av att få springa lös på fjället! :-)



57909-159



En liten solglimt. Men strax därpå kom ett ösregn som hette duga...!


57909-158


Ytterligare en liten solglimt, som vi inte har fått se mycket av!



57909-156


Brorsan


57909-155


Sambon i full fart :-)


57909-157


Våran lilla skotertur om lördan, då detta "roliga" väder hindrade oss :-\
Sikten var förrädisk.



Jag hoppas ni alla har haft en underbar påsk!! Får önska GLAD PÅSK såhär lite i efterskott! :-)
Ska kika in hos er nu och se vad ni har haft för er under påskhelgen :-) hihi.
KRAM!

Fjällen imorgon!

Känns som att jag bara matar inlägg idag, och det beror inte på rastlöshet. För jag har varit i full gång idag! Har städats och fejats och packats om vartannat inför fjällen. Jag är en sån som avskyr att komma hem efter en resa till ett stökigt och rörigt hem och känna att det första man måste göra är att sätta igång och städa! *huh*

Imorgon bär det iallafall av, runt lunchtid. Och faktiskt så kommer jag nog kunna uppdatera här under vistelsen, för jag har tillgång till (trådlöst) Internet :-)
 
Tänkte visa lite bilder från förra årets fjällsemestrar.



57909-154


En snabbvisit i Jäkkvikk i höstas. Isen hade inte lagt sig, men lite snö hade det kommit.


57909-153


På ett fjäll i Jäkkvikk-trakten. På stenen står sambon och spejar :-)


57909-152


Vackra grenar med lika vackert fjäll i bakgrunden...


57909-151

I Jäkkvikk-trakten...

57909-150


Katitzi njuter av friheten och solen...
Vilken hunds största önskan är det inte att få kuta lösa på HUR stora ytor som helst??! :-)


57909-149

En härlig skotertur en härlig dag!


57909-148

Ja, ÄNTLIGEN! hihi :-)

Tjejsnack v. 14

· Hur firar du påsken? I fjällen med sambon och min familj.

· Vad klarar du dig inte utan i matväg under påsken? Ägg och gravad lax!

· Brukar du ge/få påskägg? Inte nu längre, men när jag och min bror var små :-)

· Brukar du skicka påskkort? Nej.

· Vad skulle den ultimata påskpresenten till dig vara i år? En digital systemkamera!! *ler*

Skruttbräda!!

57909-146


Igår bestämde jag mig för att hänga upp "ny-gamla" gardiner i vardagsrummet. Köpte dom för ett ganska bra tag sedan nu, och har hängt i köket en sväng men gjorde sig inte riktigt där. Köksfönstret är ganska litet, och gardinerna här är ganska tunga och hindrar ljus, så då lämpade dom sig bättre i VR:et, där fönstrena är betydligt större :-)

Ett problem som alltid uppstår när jag ska stryka är vår minimala strykbräda. Eller snarare SKRUTTBRÄDA.
Köpte den på IKEA när vi bodde i förra lägenheten. Jag förstår inte hur vi överhuvudtaget kunde införskaffa den. 
Det är fruktansvärt bökigt att stryka på den, när den bara sträcker sig nån decimeter över golvet. Speciellt när man ska stryka stora ytor, som gardiner. Nej, måste verkligen köpa en ny rejäl en!!  



57909-147



Såhär blev gardinerna iallafall. Ni får ursäkta min kamera, som tar världshistoriens dåligaste bilder!!
Kan lova att en digital systemkamera står högt på Sofies önskelista...
Men jag blev nöjd med resultatet. Hängde ett par skira, vita panelgardiner där förut och det blev nog så fjuttigt... Ville ha något mer klädsamt :-)


57909-145


Sambon, mamma, pappa och brorsan har det bra i fjällen. Är så avundsjuk!! Kan knappt bärga mig till imorgon när jag äntligen får fara upp! :-) Ska packa ikväll och göra klart för snabb avfärd imorgon. Dom varnade för hårda stormar idag i fjälltrakterna där dom är, så jag hoppas dom inte her sig ut i onödan...!

Är det bara jag som tycker att det är väldans trist att laga mat åt sig själv?? Tappar helt motivationen att stå vid spisen. Gjorde potatisklyftor och viltskav till middag igår, men saknade verkligen sällskap av sambon...


57909-144


Och idag till lunch blev det rätt och slätt en köpes-baguette från Ica. Jag är inget fan av färdigmat, men ibland känns det bekvämt och enkelt :-)


Jag blir så glad över era snälla och fina kommentarer!! :-) TACK!
Ha en fin dag!

Tack farmor!

57909-143



För några veckor sedan såg jag ett jättefint mönster på en sjal i Allers. Blev så förtjust i den att jag först själv funderade på att dra till med att prova sticka... men eftersom jag har en farmor som är underbart duktig på stickning så frågade jag henne, och hon ställde så gärna upp och köpte till och med garnet :-)

Idag hämtade jag den och den är såå FIN!! Känner att den kommer hänga på min hals mycket i vår :-) 
Fick även med två burkar hemkokt lingonsylt, och det var ju definitivt inte dumt! Hur gott är inte det till havregrynsgröt??! Tack igen - söta, snälla farmor!!


Har ni blivit nå lurade idag?? Jag kom först ikväll på att det faktiskt är 1: a april idag... och så vitt jag vet har jag nog klarat mig från aprilskämt! ;-)

Sambon for tillsammans med min mamma, pappa och bror upp till fjällen imorse. Själv åker jag upp på tisdag eftermiddag. Gissa om jag längtar!! Och ensamt känns det här i läggan... Tur man har vovvarna :-)


Ska läsa lite bloggar nu, och sedan väntar sängen.

♥ Hoppas ni alla har haft en supertrevlig helg!  ♥