Dagens middag

Fisken:
- 4 laxfiléer
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 200 g fetaost
- 1 dl turkisk youghurt
- ½ tsk timjan
Quinoasalladen:
- 1 tsk salt
- 2 dl quinoa
- 1 stor lök
- 1 msk olivolja
- 1 ask små tomater (ca. 250 g)
- 50 g ruccolasallad
1. Sätt ugnen på 250 grader. Koka upp vatten och salt. Skölj quinoan i hett vatten och häll dem sen i det kokande vattnet. Koka i ca. 15 minuter under lock på svag värme till vätskan kokat in.
2. Salta och peppra laxen. Rör ihop fetaost, turkisk youghurt och timjan med en gaffel. Fördela blandningen över laxen. Stek 12-15 minuter mitt i ugnen tills osten börjar få färg och laxen känns färdig.
3. Hacka och fräs löken i olja i några minuter. Halvera och blanda ner tomaterna och låt dem bli varma. Blanda ner löken och tomaterna i den kokta quinoan. Blanda ner ruccolan vid serveringen. Smaka av med salt och peppar.
Foto: Privat.
Hallå där. Mycket inlägg du bjuder på :) Du har rätt, det är ju bara tre dagar kvar till helgen så skönt! Middagen ser mycket god ut, nu blev jag hungrig.
Det ser ut som något jag skulle gilla!
Det där såg nyttigt MEN gott ut, inte alltid en given kombination... själv ska jag ta mig en avocaohalva med salt, keso och lite grillkrydda, har blivit en ny kvällsfavorit. Ha det gott! Kram Sofie
Låter ju gott "nanting"!!
Men oj så gott det ser ut, detta måste nog testas. Tack för titten av din fina blogg, kommer säkert tillbaka! Go kväll
Det där såg rikitgt gott och nyttigt ut! Här blev det gamla hederliga kladdmakaroner ( = stuvade) och köttbullar till middag;)
Kram AnCa
Åhhh så gott det lät ! Själv knaprar jag på riskakor...hihi !
***
KRAM EVA
Det där måste jag prova - verkar supergott!
Hoppas att det är okej att jag lånar med mig receptet till min blogg. Jättegott!